През последните няколко години хранителната добавка колаген за пиене стана

...
През последните няколко години хранителната добавка колаген за пиене стана
Коментари Харесай

Колаген за пиене – ползи и видове

През последните няколко години хранителната добавка колаген за пиянство стана доста известна, заради евентуалните си изгоди за кожата, косата, ноктите и ставите.

Много хора имат вяра, че потреблението на колаген може да помогне за увеличение на еластичността на кожата, понижаване на признаците на стареене и подсилване на косата и ноктите.

Докато колагенът се създава естествено от телата ни, неговите равнища са склонни да понижават с възрастта, което води до постоянно срещани признаци на стареене като бръчки и болки в ставите.

За да се борят с тези резултати, доста хора се обръщат към колагенови добавки, в това число колагенови питиета. В тази публикация ще проучим изгодите и другите типове колаген за пиянство.

Колаген за пиене– какво значи?

Колагенът за пиянство, именуван още хидролизиран колаген или колагенови пептиди, е форма на колаген, която е трансформирана в молекули, които се усвояват по-лесно от тялото посредством развой, наименуван хидролиза.

Това е форма на хранителна добавка, която постоянно се употребява за възстановяване на здравето на кожата, косата, ноктите, ставите и други съединителни тъкани. ( 1 )

Колагенът е главният систематичен протеин в нашето тяло, представляващ почти 30% от общото протеиново наличие.

Той е от значително значение за обезпечаване на конструкция и разтегливост на кожата, косата, ноктите, ставите, сухожилията, кръвоносните съдове и други съединителни тъкани.

Преди да се задълбочим в колагеновите питиета, значимо е да разберем какво съставлява колагенът и за какво е толкоз значим.

Колагенът е протеин, формиран от аминокиселини, най-вече пролин, глицин и хидроксипролин. Той образува структурната рамка за разнообразни тъкани в нашето тяло, осигурявайки издръжливост и разтегливост.

С напредването на възрастта производството на колаген понижава, което води до забележими признаци на стареене, като отпусната кожа и дискомфорт в ставите.

Кой колаген за пиянство да изберете?

Изборът на верния колаген за пиянство е от решаващо значение за приемане на мечтаните изгоди за здравето и хубостта. Когато избирате колаген, си коства да обърнете внимание на няколко аспекта.

На първо място, в случай че не сте веган, коства си да изберете колаген от скотски генезис, като рибен или телешки, които са най-близки до човешкия колаген и могат да бъдат по-лесно усвоими от тялото. Растителният колаген не обезпечава същите изгоди като животинския.

Второ, значимо е колагенът да е хидролизиран. Процесът на хидроизация включва разграждането на протеина на по-малки молекули, което улеснява усвояването му от тялото. Следователно хидроизираният колаген е по-бионаличен и по-ефективен.

Произходът на колагена също е значим. Най-добре е да изберете артикули, които идват от вярно отгледани животни, без антибиотици и хормони на растежа.

Следващата стъпка е да обърнете внимание на спомагателните съставки в продукта. Пиенето на колаген постоянно е обогатено с витамини, минерали и други хранителни субстанции, които могат да подобрят неговия резултат. Например, витамин С подкрепя синтеза на колаген в тялото, тъй че наличието му в добавка може да бъде от изгода.

И най-после, коства си да се обърне внимание на мненията на други консуматори и целесъобразната доза. Добре е да изберете артикул, който има позитивни мнения и се предлага от експерти по здраве и хубост.

Видове колаген за пиянство

Не забравяйте, че преди да започнете суплементиране, коства си да се консултирате с доктор или диетолог, с цел да сте сигурни, че определеният артикул е подобаващ за вашите самостоятелни потребности.

  • Колагенови пептиди: Колагеновите пептиди, известни също като хидролизиран колаген, са известна форма на колаген за пиянство. Тези пептиди се разграждат на по-малки молекули, което ги прави по-лесни за асимилиране от тялото. Те са на практика безвкусни и могат да се смесват в разнообразни питиета, като вода, смутита или чай.
  • Морски колаген: Морският колаген се добива от риба и е отличен вид за тези, които избират източници на колаген, разнообразни от говежди. Известен е със своята бионаличност и постоянно се употребява в колагенови питиета и добавки.
  • Говежди колаген: Говеждият колаген се извлича от крави и е нормален източник на колаген за пиянство. Предлага се в разнообразни форми, в това число прахове, подготвени за пиянство питиета и капсули.
  • Колагенови смеси: Някои колагенови питиета съдържат композиция от видове колаген, като колаген вид I и вид III, с цел да обезпечат по-широк набор от изгоди за кожата, косата, ноктите и ставите.

Как да изберем колагенови питиета

Когато избирате колагенова напитка, вземете поради фактори като източник на колаген, качество и спомагателни съставки. Търсете артикули, които не съдържат добавки, консерванти и изкуствени аромати. Също по този начин е от значително значение да се консултирате със здравен експерт, преди да добавите добавки към вашата диета, изключително в случай че имате характерни здравословни проблеми или положения.

Пиене на колаген – изгоди за хубостта и здравето

Пиенето на колаген се трансформира в известна добавка измежду хората, които се грижат за хубостта и здравето на кожата. Редовната му консумация може да донесе доста изгоди за кожата, косата и ноктите.

Ползи за хубостта от приемането на колаген за пиянство

  • Повишаване на еластичността и здравето на кожата : Колагенът е главният конструктивен протеин на кожата, виновен за нейната сбитост и разтегливост. С придвижване на възрастта равнището на колаген в кожата понижава, което води до загуба на сбитост. Добавянето на колаген може да подкрепи производството на колаген в тялото, което води до по-еластична и стегната кожа. ( 2 )
  • Подобряване на хидратацията на кожата : Някои добавки с колаген са обогатени с хиалуронова киселина, която е натурален съставен елемент на кожата, който има способността да свързва вода. Заедно те могат да допринесат за по-дълбока хидратация на кожата, правейки я по-мека и гладка.
  • Укрепване на косата и ноктите : Колагенът е значим съставен елемент на косата и ноктите. Неговата добавка може да подкрепи здравия напредък на косата, правейки я по-блестяща и по-малко склонна към раздробяване. По същия метод може да подкрепи растежа и здравината на ноктите.
  • Регенерация на кожата : Колагенът подкрепя процесите на регенерация на кожата, форсира заздравяването на рани и обновява повредените тъкани. Редовният банкет на колаген може да докара до възстановяване на цялостната конструкция на кожата, в това число понижаване на целулита и стриите. Колагенът спомага за поддържането на здрава конструкция на съединителната тъкан, което може да способства за по-равномерна и гладка кожа.

Ползи за здравето от приемането на колаген за пиянство

  • Здраве на ставите: Колагенът е решителен съставен елемент на хрущяла, тъканта, която омекотява нашите стави. Добавките с колаген, в това число питиета, могат да облекчат болката и сковаността на ставите, като поддържат здравето на ставите и понижават възпалението.
  • Здраве на червата: Колагенът може да поддържа здравето на храносмилането посредством поощряване на целостта на лигавицата на червата. Здравата чревна лигавица е от значително значение за вярното асимилиране на питателните субстанции и може да помогне за облекчение на храносмилателни проблеми.
  • Мускулна маса : Колагенът съдържа глицин, аминокиселина, която играе роля в образуването и растежа на мускулите. Колагеновите питиета могат да допринесат за здравето и възобновяване на мускулите, изключително когато се комбинират с постоянни извършения.
  • Заздравяване на рани: Колагенът взе участие в процеса на укрепване на рани в тялото. Пиенето на колаген може да насърчи по-бързото зарастване на рани, пострадвания и хирургически сечения.

Колко дълго би трябвало да пиете колаген?

Пиенето на колаген е дълготраен развой и редовността е ключът към реализиране на мечтаните изгоди. Много хора стартират да виждат първите позитивни резултати след към 4-6 седмици постоянна добавка, макар че някои изгоди, като усъвършенствано положение на ставите или по-голяма разтегливост на кожата, може да отнеме повече време, даже няколко месеца.

Препоръчва се да се приема всекидневно в продължение на най-малко 2-3 месеца, с цел да се даде време на тялото да употребява изцяло предоставените съставки. След този интервал можете да си извършите отмора от няколко седмици и да наблюдавате реакциите на тялото си. Ако резултатите са приемливи, коства си да продължите с добавките.

Също по този начин си коства да се подчертае, че отговорът на прибавянето на колаген може да бъде самостоятелен. Някои хора виждат бързи резултати, до момента в който други лишават повече време. Основният въпрос е редовността и адаптирането на дозата към самостоятелните потребности.

Безопасно ли е пиенето на колаген?

Пиенето на колаген се смята за безвредно за множеството хора. Въпреки това, както при всеки артикул, той може да аргументи някои странични резултати или взаимоотношения, макар че те са редки.

Основният въпрос е да изберете артикул от благонадежден източник. Има разнообразни типове колаген, които могат да идват от разнообразни източници, в това число скотски и растителни източници.

Затова хората, които са вегетарианци или вегани, би трябвало деликатно да ревизират състава на продукта. Освен това, в случай че имате някакви алергии, изключително към риба, и изберете рибен колаген, има риск от алергична реакция.

Също по този начин е значимо да се обърне внимание на спомагателните съставки, съдържащи се в добавката, като витамини или минерали.

Хората с избрани медицински положения или приемащи избрани медикаменти би трябвало да се съветват с доктор преди да стартират добавка с колаген. И най-после, постоянно следвайте предложената доза върху опаковката на продукта.

Колаген за пиянство – Обобщение

В умозаключение, колагенът за пиянство закупи известност поради капацитета си да предизвиква здравето на кожата, ставите, косата и ноктите, наред с други преимущества.

Независимо дали избирате колагенови пептиди, морски колаген, говежди колаген или примес, включването на колагенови питиета в всекидневието ви може да способства за вашето по-здравословно и по-младо положение.

Не забравяйте обаче, че добавките би трябвало да допълват уравновесената диета и метод на живот, а не да ги заместват. Винаги търсете професионално управление, когато вършиме обилни промени в диетата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР