През последните няколко дни, името ми бе споменавано и замесено

...
През последните няколко дни, името ми бе споменавано и замесено
Коментари Харесай

Кметът на Божурище: Общинската администрация не участва под никаква форма в проекта за модернизация на читалището

" През последните няколко дни, името ми бе споменавано и забъркано в разразилия се в интернет пространството дебат, обвързван с плана „ Модернизация и доставка на съоръжение за потребностите на Народно читалище „ Христо Ботев - 1934 “ – гр. Божурище. Аз, като кмет на община Божурище, изрично се диференцирам от зародилия проблем! По смисъла на Закона, читалището е юридическо лице с нестопанска цел, самоуправляващо се съдружие, което е обособена и самостоятелна институция от общинската администрация и кмета на общината ". Това написа във Фейсбук кметът на община Георги Димов.
" Проектът за доставка на обзавеждане и техническо съоръжение на читалището е направен, импортиран, извоюван и осъществен напълно от читалищното раководство, а точно Председателя на читалището и читалищното настоятелство. Общинската администрация не е взела участие и не взе участие под никаква форма в този план. От наша страна, читалището е получило единствено и само помощ и поддръжка, в моментите, в които са били поискани. Преди самото кандидатстване, общинската администрация издаде в най-кратки периоди всички документи, нужни на читалището, с цел да подаде плана си пред Фонд „ Земеделие ”, написа още Георги Димов.
 Ето кои са целите в новия бюджет на Божурище и кои улици ще бъдат ремонтирани Ето кои са целите в новия бюджет на Божурище и кои улици ще бъдат ремонтирани
Днес в постройката на НЧ „ Христо Ботев 1934 “ в град Божурище се състоя общественото разискване на Проект на бюджета на община Бож...
" Относно самото осъществяване на плана, финансирането на дейностите и това дали са повишени неведнъж цените на закупеното обзавеждане и съоръжение, не бих се наел да разясня или да давам оценки. За задачата има способени органи, които сигурен съм, ще си свършат работата. Още от първия ми мандат като кмет, съм спомагал за развиване на културния живот на територията на нашата община. Всяка година, по мое предложение, сме дофинансирали от общинския бюджет читалищата и техните дейности. Така ще бъде и отсега нататък. Макар и обособени институции, аз имам вяра, че би трябвало да ни сплотяват общи цели и ползотворни хрумвания, за които постоянно съм отсреща. А отговорностите би трябвало да бъдат поемани респективно от управителните звена и лица, направили съответните действия и/или бездействия “, безапелационен е кметът на Божурище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР