През последните няколко дни Боинг отвори нов сайт с име

...
През последните няколко дни Боинг отвори нов сайт с име
Коментари Харесай

Боинг с нов сайт, на който има анти-СпейсЕкс пропаганда

През последните няколко дни Боинг отвори нов уебсайт с име “Watch US Fly “. Сайтът има секции, озаглавени: “Защо CST-100 Старлайнър е значим за Америка ”, “Защо SLS e най-хубавата ракета, с цел да изпрати американци към Марс ”.

Но уеб сайтът не се лимитира единствено с положителна информация, публикуваща рекламни материали на продуктите на Боинг. Една от публикациите е озаглавена: “Ракетата на SpaceX Фолкън Хеви е прекомерно дребна за проучвания на далечния космос ”. Статията се базира на ръководителя на пилотираната космонавтика на НАСА Бил Герщенмайер, който е споделил, че Фолкън Хеви “е прекомерно дребна ” за потребностите на американската галактическа организация.

Анализаторите на галактическите новости по никакъв начин не са впечатлени от този уеб страница – освен това, считат го за подвеждащ. Например журналистът Ерик Бъргър от Арс Текника припомня [1], че ракетата “SLS ” не е доста по-мощна от “Фолкън Хеви ”. В своята невъзвръщаема настройка “Фолкън Хеви ” може да извежда 64 тона в околоземна орбита. “SLS ” в своята първична настройка, за първите два полета – в това число този на “Орион ” до Луната с хора на борда през 2022-2023 година ще е с товароподемност от 70 тона. Някой ден се възнамерява да бъде основана по-мощна версия на “SLS ” с товароподемност до 130 тона, само че няма дата по кое време тя ще е налице. Не наподобява вероятно да е подготвена до края на идващото десетилетие.

Дотогава препоръчаната 130-тонна ракета на Боинг може от дълго време да е засенчена от ракетата BFR, разработвана от СпейсЕкс. По думи на компанията 140-тонната ракета на Мъск ще е подготвена за къси атмосферни тестови полети още следващата година. 

Лично аз бих споделил, че в случай че има нещо, което искам да видя от двете компании (СпейсЕкс и Боинг), то е по-малко приказки, по-малко мнения и по-малко гледане в паницата на другия. Вече сме към средата на 2018-та година, а още нито една от двете компании не е покрай реализирането на пилотиран полет – не до Луната, не до Марс, а до околоземна орбита. Американската галактическа организация продължава да разчита на руснаците за доставка на астронавти до МКС, само че скоро тази опция ще се изчерпа дефинитивно. Така че – хайде малко повече работа! 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР