През последните месеци много хора бяха притеснени, че Доналд Тръмп

...
През последните месеци много хора бяха притеснени, че Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и най-великото риалити шоу

През последните месеци доста хора бяха обезпокоени, че Доналд Тръмп ще вземе да нападне Северна Корея и да аргументи нуклеарна война. Е, хора, умерено! Тръмп не желае война, с изключение на на думи.

Видяхме евентуално един от най-големите политически циркове през последните години. Президентът на Съединени американски щати и севернокорейският водач Ким Чен-ун се обиждаха, заплашваха и сипеха предизвестия. Едва ли сме си мислели, че в миналото ще забележим интернационалните водачи да се назовават "лунатик “, "идиот “ и "дебелак “, само че и това се случи.

Оказа се, че Тръмп е изиграл една прелестна бизнес игра. Тази игра даде резултат по време на обиколката му в Азия през предходната седмица. Тръмп влезе в няколко страни, държейки съчувствени речи за агресивното държание на Северна Корея, по какъв начин то се отразява на района и по какъв начин някой би трябвало да спре нуклеарната опасност. След това с приповдигнат тонус подаваше контракти за милиарди за закупуването на американски ракетни системи и оръжия. Накрая триумфът му беше цялостен. За 10 дни Тръмп съумя да обезпечи на Съединени американски щати външни вложения за стотици милиарди, просто употребявайки легендата за американската военна мощност.

Ако искаш Съединени американски щати да ти обезпечат отбрана, просто би трябвало да си купиш американско оръжие. Ако може повече. Япония, Южна Корея и Виетнам небрежно подписаха много дебели контракти. В същото време Тръмп им благодареше, че основават работни места в Съединени американски щати.

"Вие получавате сигурност, Съединени американски щати получават работни места. Всички са удовлетворени “, съобщи Тръмп в Токио.

Северна Корея се оказа нужния дявол, с който обособени елементи на света да бъдат сплашени. Понеже бяха сплашени, Съединени американски щати на драго сърце им продадоха малко оръжие, с цел да се почувстват сигурни.

Всички знаят, че колкото и да се кани, Северна Корея надали в миналото ще си разреши да нападна, който и да било с нуклеарно оръжие. Всички знаят, че война със Съединени американски щати ще е пагубна за страната, колкото и проваляне Пхенян да успее да нанесе.

Администрацията на Тръмп обаче хитро употребява цялата тази нервност, с цел да подсигури тези спомагателни милиарди и работни места, които обещаваше по време на предизборната акция.

Още при започване на мандата си Тръмп подписа един контракт за към $100 милиарда със Саудитска Арабия. Изборът беше същият: „ Искате Съединени американски щати да са ви другари? Купете си оръжие от нас ".

Така Тръмп обезпечи парите за цялата нова пътна инфраструктура, която даде обещание да построи. Сега изкара и парите за няколко нови завода и огромен брой нови работни места. Той даже попя с филипинския президент Родриго Дутерте. Той не обича доста Америка, само че има потребност от доставки. Страната му води тежки боеве с екстремисти. Дутерте разгласи, че ще купува оръжие от Русия, само че още няколко тоста с Тръмп и може да реши да поръча някоя друга система от Съединени американски щати.

Тръмп ръководи като предприемач. Използва избрана опасност, впряга я в своя интерес и по-късно продава на неин тил. Малко нервност, малко напън и милиардите потичат. Така неговото заричане за стопански напредък на Съединени американски щати по време на ръководството му може и да се осъществя.

Не се изненадвайте, в случай че скоро довтаса и в България. Бойко ще се порадва закратко на потупването му, след което ще би трябвало да подпише контракт за няколко милиарда за нови изтребители. България също ще се гордее, че основава нови работни места в Съединени американски щати.

Тръмп може и в действителност да стане един от най-успешните американски президенти. За останалите страни от света и за доста американци методите му може и да не са верни, само че очевидно работят. Сега рейтингът му може и да е невисок, само че ще забележим какъв ще е, откакто парите от последните покупко-продажби основат обещаните нови работни места. Циркът е цялостен, само че май Тръмп ще завоюва от него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР