През последните месеци „Булгаргаз“ ЕАД е обект на безпрецедентна и

...
През последните месеци „Булгаргаз“ ЕАД е обект на безпрецедентна и
Коментари Харесай

Булгаргаз: Атаките срещу дружеството създават съмнения за обслужване на интереси извън тези на държавата

През последните месеци „ Булгаргаз “ ЕАД е обект на невиждана и непочиваща на обстоятелства офанзива и дезинформационна акция, които основават подозрения за преднамереност и обслужване на стопански ползи отвън тези на страната, битовите консуматори на природен газ и българската промишленост.

Това се показва в позиция на съвета на шефовете на сдружението.

" С дейностите си в интервала от 2015 година до момента, „ Булгаргаз “ ЕАД потвърди, че служи напълно на обществото, работи в полза на своя притежател - българската страна, както и напълно в интерес на своите клиенти – българската промишленост, топлофикационни сдружения и газоразпределителни предприятия. В този интервал, компанията беше оздравена финансово от тежкото завещание и се трансформира в поръчител за сигурността на доставките на природен газ в България, в важен фактор на районния газов пазар, както и в благонадежден и мечтан сътрудник на бизнеса, интернационалните снабдители и финансови институции. ", показват от сдружението.

В позицията се акцентира, че за последните две години " Булгаргаз " ЕАД е трансферирал на топлофикационните сдружения, газоразпределителните предприятия и промишлеността всички изгоди от договорите си със своите снабдители.

Така за две години от сдружението настояват, че са насочили близо 877 млн. лв. в допълнение към българския бизнес, топлофикациите и газоразпределителните предприятия - 202 млн. лева през 2020 година и почти 675 млн. лева за 2021 година

От " Булгаргаз " изрично опровергават изказванията, че продават " на ниска цена газ " в Румъния и акцентират, че при образуването на цената на газа, са спазили всички законови процедури.

Цялата позиция на " Булгаргаз “ ЕАД вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР