През последните годините тенденциите в сферата на разплащанията се промениха

...
През последните годините тенденциите в сферата на разплащанията се промениха
Коментари Харесай

Светлото бъдеще на дигиталните портфейли

През последните годините трендовете в областта на разплащанията се трансформираха фрапантно. Първата стъпка на все по-безкешовото общество, която светът към този момент самоуверено извървява, бе потреблението на карта за разплащания вместо банкноти. Днес, когато се намираме в идващ стадий от развиването на бранша и потребителите са в търсене на нови решения за по-бързи и по-удобни разплащания, банковата карта последователно ще бъде сменена от още по-достъпни други възможности. На този стадий бъдещето наподобява освен безкешово, само че и безкартово. На пазара към този момент има услуги, които трансформират смарт телефона в своебразна банкова карта, която може да се употребява за заплащания на разнообразни места – от физически супермаркети до онлайн магазини. Дигиталните портфейли имат редица функционалности, а водачите на пазара не престават да работят в посока увеличение конкурентните преимущества на своите артикули. Същевременно нововъведенията, които улесняват разплащанията и работата на бизнеса и потребителите, са все по-достъпни и доближават все по-бързо и до българския пазар. Компанията за електронни пари iCard e един от моторите на смяната на пазара за цифрови заплащания в България. Основаното през 2007 година сдружение се стреми да подкрепя както бизнес, по този начин и частни клиенти, като предлага нови способи за ръководство на паричните потоци и заплащанията.

Все повече благоприятни условия

Предложенията на iCard са налични за потребителите в два разнообразни проекта, като промяната на единия с другия е изцяло безвъзмездна. Стартовият пакет дава опция за потребление на множеството от услугите на iCard с общ предел на преводи от 500 лева Чрез него потребителите могат да правят безвъзмездни парични прехвърляния между тях в действително време, да зареждат цифровия си портфейл със обвързвана дебитна или кредитна карта, да заплащат безконтактно с телефон, както и да изпратят една e-GiftCard, която може да се употребява за сигурни онлайн покупки и абонаменти. Сред спомагателните преимущества е и безплатната iCard Visa, посредством която могат да се правят онлайн покупки и да се теглят пари в брой, без значение от местоположението на потребителите. При стартовия проект на iCard няма месечни такси или условия за най-малък баланс, а при постигане на трансакционния предел ъпдгрейдът до проект " Стандарт " с изключение на безвъзмезден е и елементарно осъществим.

Вторият проект на iCard дава достъп до всички преимущества на цифровия портфейл, а лимитът за преводи е 100 хиляди лв. на месец. Сред спомагателните функционалности са опцията за основаването на до 20 виртуални Mastercard и Visa карти за несъмнено онлайн извършване на покупки, както и тази за поръчката на до 5 iCard Visa дебитни карти за заплащания на ПОС терминали, онлайн покупки и изтегляне в брой. План " Стандарт " дава опция и за зареждане на цифровия портфейл с банков превод, както и разрешава изпращането и приемането на SEPA и SWIFT банкови преводи. Приложението работи и при двете известни операционни системи за мобилни телефони, като може да се конфигурира и употребява за преводи и от консуматори (но не и за заплащане на ПОС), които нямат NFC на смарт телефона си.

Много скоро следва стартиране на трети проект, който ще отговори на потребностите на консуматори, търсещи единствено нефинансовите услуги и благоприятни условия на портфейла. Новият проект ще дава опция за потребление на криптиран чат в приложението, предпазване на цифрови копия на карти за отстъпки и активацията и прилагане на виртуални и физически карти GiftCard.

От началото на декември клиентите на iCard ще могат да правят бързи, комфортни и сигурни мобилни заплащания и през своите iPhone мобилни телефони, защото българската компания ще им даде опцията да употребяват услугата Apple Pay.

 Светлото бъдеще на цифровите портфейли
При iCard

няма такса за поддръжка,

а зареждането на средствата със обвързвана дебитна или кредитна карта се таксува с 0.5%. Захранването с банков превод без значение от размера на сумата и на АТМ до 100.00 лева, е гратис. Трансграничните преводи в границите на Европейския съюз са против закрепена такса от 1 евро. За съпоставяне - в случай че се употребява банков превод, тази такса е доста по-висока. Същевременно ползата към iCard не стопира да пораства - от основаването на приложението през 2017 година то има 500 хиляди изтегляния, а за цялата предишна година компанията е обработила 47 млн. преводи за над 1.7 милиарда евро.

Конкуретните преимущества на iCard не се лимитират само до обичайните услуги, предлагани и от другите компании за цифрови разплащания. iCard e единственият цифров портфейл в България, който предлага на клиентите си

зареждане на сметки в брой

чрез верига от лични банкомати, ситуирани в моловете в огромните градове в страната, както и на каса в партньорските мрежи на OMV и FastPay. Българското платежно решение предлага и опцията за заплащане с NFC аксесоари, както и основаването на виртуални GiftCard и мигновеното им изпращане непосредствено в мобилния портфейл на получателя. Това са карти за подарък с персонализиран дизайн, които са заредени със сума по желание и могат да бъдат изразходвани при всеки онлайн търговец. Предлагайки тази услуга iCard демонстрира уговорката си да слага удобството на клиентите си на челно място. Тя може да се употребява в редица ежедневни обстановки и да бъде уместно решение, когато да вземем за пример желаеме да създадем подарък на другар, който се намира в чужбина или в случаите, когато просто не сме имали време да купим подобен.

Сред останалите благоприятни условия са и дигитализирането на общоприети карти за преданост, което става посредством сканиране на баркода на съответната карта с приложението iCard. По този метод потребителите ще могат да съхраняват във виртуален тип на телефона си всичките си карти – платежни или за преданост.

Сред останалите благоприятни условия са и дигитализирането на общоприети карти за преданост, което става посредством сканиране на баркода на съответната карта с приложението iCard. По този метод потребителите ще могат да съхраняват във виртуален тип на телефона си всичките си карти – платежни или за преданост.

В допълнение към цифровия си портфейл компанията създава и услуга за изпращане на известия - iCard Месинджър. Потребителите в нея могат да изпращат криптирани известия в действително време, както и да получават и изпращат безвъзмездни парични преводи и гифт карти, до момента в който си пишат. Услугата е комфортно решение за случаите, в които е належащо бързо да се изпратят пари – да вземем за пример, когато непосредствен в чужбина има потребност от пари.

Българската компания предлага и решение за своите бизнес клиенти. iCard for Business e опция на обичайните банки, която е основана за да улесни метода, по който фирмите и фрийлансърите се разплащат със своите контрагенти и да предложи съперници цени за националните и интернационалните парични преводи. Сред главните преимущества на решението са бързината, с която се основава бизнес акаунта, опцията за репортинг в действително време, лесният и ефикасен финансов мениджмънт, безплатните парични прехвърляния до други ползватели на решението, както и закрепените месечни такси, които за българските компании стартират от 5.99 лв.. iCard for Business е уместно както за фрийлансъри, цифрови номади и самостоятелни експерти, по този начин и за стартъпи и към този момент одобрени компании в разнообразни промишлености. Сред неповторимите функционалности на бизнес акаунта е и опцията за основаване на IBAN сметки в над 10 разнообразни валути без такси за откриването и поддържането им и издаването, още веднъж без такса, на безграничен брой бизнес карти към фирмените сметки.

 Светлото бъдеще на цифровите портфейли
Отвъд цифровия портфейл

Освен цифровия порфейл iCard предлага на потребителите си и още няколко продукта – българската компания издава карти, обработва преводи, предлага цялостни платежни решения за бизнеси от разнообразни промишлености и кредитни карти от ново потомство. Един от марките на компанията, iCard Direct, се стреми да отговори на потребностите от платежни услуги и принадлежности за ръководство на финансовите потоци на огромните търговци, като конкурентнните преимущества на продукта са във опцията за персонализация на продукта по отношение на характерните особености на другите бизнеси. iCard Direct предлага виртуални ПОС терминали, физически ПОС устройства, портфейли за електронни пари, стратегии по издаване на ко-брандирани платежни карти и други профилирани решения за корпоративни клиенти.

С фокус върху сигурността

Когато става въпрос за цифрови заплащания сигурността е едно от главните терзания на потребителите. Мобилният портфейл на iCard e екипиран с всички нужни отбрани. При всяко влизане в приложението клиентите би трябвало да се разпознават с неповторим личен код или пръстов отпечатък и в допълнение ръчно да верифицират осъществяването на финансови интервенции с еднократен неповторим код, който получават в действително време от iCard. С помощта на приложението потребителите могат да следят преводите, които се правят в действително време. На телефона бива получавано уведомление за всяко придвижване по сметката. Това подсигурява невиждана сигурност и надзор над сметките на потребителите. Средствата, с които потребителите зареждат цифровия си портфейл, се намират в така наречен сегрегационни сметки и се намират в обичайни банки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР