През последните години все по-голяма популярност у нас набира помелото.

...
През последните години все по-голяма популярност у нас набира помелото.
Коментари Харесай

През зимните месеци яжте помело

През последните години все по-голяма известност у нас набира помелото. Този великански апетитен цитрус е уважаван поради потребните си хранителни субстанции от хилядолетия в Азия.

Помелото в действителност е най-големият цитрусов плод и е свръхбогат на витамин С, скъп източник на витамин А, антиоксиданти, минерали (особено калий) и етерични масла.

Ако приказваме за вкусовите му качества, те също са неповторими. Въпреки приликите с грейпфрута и на усет и на външен тип, помелото радикално се отличава с не толкоз горчивия и настойчив усет. Сочността му е по-малка, като варира при другите сортове.

Помело е гигантско освен по размери, само че доближава огромни величини и по хранителни и здравословни свойства. С високо наличие на антиоксиданти и етерични масла, помело понижава риска от простудни и сърдечно-съдови болести, намалява кръвното налягане, защищава от атеросклероза и укрепва имунната и нервната системи.

 Цитрусови Плодове

Именно това го прави извънредно подобаващ артикул срещу грип и простудни болести през зимните месеци. Според тайландците помело има способността да прави хората удовлетворени и щастливи.

Като цяло цитрусовите плодове са едно от най-големите благосъстояния на Изтока. Грейпфрут, лимон, мандарина, портокал, киви, лайм и така нататък съдържат огромно количество витамин С, който защищава от остри вирусни инфекции и настинки.

Цитрусовите дървета са публикувани из субтропиците и тропиците на цялата планета – Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Индокитай. Докато доближат до нашата страна те губят част от своята прохлада и търговците постоянно прибягват до подмолни трикове, с цел да им придадат прелестен и пресен тип.

Внимавайте изключително доста, когато избирате портокали, лимони и мандарини. Често кората им е оцветена, а ще познаете такива цитруси по лъскавата, все едно лакирана повърхнина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР