През последните години водещи икономисти, политици и бизнес лидери ни

...
През последните години водещи икономисти, политици и бизнес лидери ни
Коментари Харесай

Научете какво бъдеще очаква професията ви на Webit.Festival Europe 2019

През последните години водещи икономисти, политици и бизнес водачи ни предизвестяват, че развиването на технологии като изкуствения разсъдък, роботиката и автоматизацията ще докара до неизбежни последствия на трудовия пазар.

Според експертен разбор на McKinsey Global Institute до 2030 година над 375 милиона души по света ще би трябвало да сменят специалностите си и да придобият нови умения. Разбира се, тревожните упования за изгубването на стотици специалности, които познаваме през днешния ден, е терзание за едни и опция за други. Възможност е за тези, които са осведомени с трендовете, които ще оформят нашето бъдеще и са способни да се приготвят за него.

Тук на помощ идва единадесетото издание на Webit.Festival Europe - най-голямото събитие за цифрови технологии, нововъведения и предприемачество в тази част на света.

Тази година фестивалът се организира в НДК и чака невижданите за България 10 000 гости от над 115 страни. На сцените на фестивала, посетителите ще могат да попият от знанията на близо 450 лектори.

Бъдещето на пазара на труда зависи от доста фактори, които не се изчерпват само с софтуерния напредък в обозримото бъдеще. Подробен разбор на обстановката включва и редица демографски знаци, като да вземем за пример покачването на приходите в разрастващите се пазари, застаряващото население във към този момент развитите, както и покачващите се вложения в инфраструктура и използването на нови технологии.

За да посрещнем съответно потребностите на трудовия пазар на бъдещето, ние, а и идващите генерации, ще би трябвало да развием своите “меки умения ”, като меродавност, прочувствена просветеност, комуникативност и дарба за работа в екип.

Всичко това ще изисква тотална смяна на системата за обучение и образование, която би трябвало да стартира още през днешния ден и ще изисква сериозна воля, както от политическата администрация на обособените страни, по този начин и от корпоративния бранш.

И тази година Webit Foundation ще даде своя принос за това най-талантливите млади българи да бъдат допустимо най-запознати с бъдещето, което ги чака. Това ще се случи в границите на взаимната самодейност на Webit и МОН - Webit X. 3000 от най-изявените български възпитаници ще имат опция да се допрян до топ лекторите на събитието и да почерпят от знанието им.

Елате на Webit и станете очевидци на полемика на най-високо равнище за бъдещето на специалностите и въздействието на технологиите върху тях. По време на събитието, лектори на най-високо равнище ще дебатират за стъпките, които Европа и света би трябвало да подхващат, с цел да приспособяват стопанската система и образованието към потребностите на софтуерното бъдеще.

Сред тях личат имената на серийния бизнесмен и притежател на баскетболния тим от НБА “Далас Мавърикс ”, Марк Кюбан, чието положение се пресмята на над $4 милиарда. Участват още изпълнителният шеф на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, вицепрезидентът на Amazon Web Services Санди Картър, старши сътрудникът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната комерсиална организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и още мнозина.

Пълен лист на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук , а билети за събитието можете да закупите тук . Елате на Webit и станете очевидци на Бъдещето, което идва у нас!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР