През последните години сме загубили 600 000 българи. 1,4 милиона

...
През последните години сме загубили 600 000 българи. 1,4 милиона
Коментари Харесай

Експерти: Изгубили сме 600 000 българи

През последните години сме изгубили 600 000 българи. 1,4 милиона са отвън страната. Това сподели математикът и специалист по изборно законодателство проф. Михаил Константинов.
„ Възможно е да не сме изгубили чак толкоз доста българи, а не разполагаме с точна статистика. Някои може да са в двойно поданство “. Това пък сподели социологът Юрий Асланов пред bTV.

По думите на проф Константинов тези изкривявания в изборните описи срутват доверието в изборния развой. „ В чужбина има към милион и нещо гласоподаватели, в страната гласоподават - 1,5 милиона, в описите излизат 6,6 милиона. Разликата е, че те са в чужбина. Те обаче не се записват в българските консулства на страните, в които работят и за тях важи регистрацията им на непрекъснат адрес в България. Отделно хора, които умират в чужбина, за тях никой не знае и те не престават да се водят регистрирани, защото никой не е занесъл смъртния им акт в консулството. Отделно някои родственици съзнателно не носят смъртния акт на умрелия, с цел да получават пенсията му “, добави Константинов.

Той сподели още, че има страни, в които не се употребяват изборни описи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР