През последните години се натрупаха достатъчно данни, че службите, които

...
През последните години се натрупаха достатъчно данни, че службите, които
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Достатъчно данни показаха, че службите трябва да бъдат реформирани

През последните години се натрупаха задоволително данни, че службите, които се грижат за сигурността би трябвало да бъдат реформирани. Всички помним, че когато им изслушвахме отчети в Народното събрание, два не бяха утвърдени. Това демонстрира огромни дефицити.

Това сподели в предаването “Събуди се ” по NOVA някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

Тя напомни, че единствено дни преди началото на войната в Украйна службите са твърдели, че няма да се случи. След като почнала, споделили, че след три дни ще завърши в изгода за Украйна.

" Нищо от това не се случи. Не желая да разясня тяхното качество, само че не отговаряше на това, на което службите би трябвало да дават отговор, с цел да запазят публичния интерес ", сподели тя. 

Както към този момент “24 часа ” писа се работи върху концепция за обединяването на военното разузнаване с външното, а Йорданова разяснява по тази причина по този начин: 

" Дебата по тази причина по какъв начин да бъдат преструктурирани занапред стартират.  Ще се разискват и съответни текстове. Ще бъдат чути всички гледни точки, за  да се вземе най-хубавото решение ". Смята, че за да бъде усъвършенствана активността, би трябвало да бъде преструктурирана.

По отношение на мигрантския напън, тя сподели, че сега се вижда ясно по какъв начин страната ускорява потенциала си, с цел да реагира на натиска.
 
" Работата следва. Трябва да подобрим и потенциала си за убежищата, с цел да осигурим естествени условия за мигрантите ", уточни още Йорданова.

По отношение влизането ни в Шенген, тя счита, че когато страната си сложи значима цел за обществото ще се оправи. " Предстои да забележим дали ще влезем в пространството до края на годината. Трябва да убедим сътрудниците си, че напредваме ", сподели още тя.  

Тя разяснява и решението на Европейска комисия от петък с което бе отстранен Механизмът за съдействие и инспекция по отношение на България и Румъния. Той бе главен мотив на Нидерландия да не ни пуска в Шенген.

" Това е един от начините  да покажем, че можем да се оправим. Успехът е общ - както на страната, по този начин и на гражданското общество ", счита някогашната правосъдна министърка. 

Коментира и изявлението на премиера Денков, че зърнопроизводителите били терористи. 

" Такива тежки избрания би трябвало да бъдат изключени от речника на  политиците, изключително когато има тежки несъгласия на ползи " и е уверена, че посредством разговор може да се реализира положително решение. Без него нямало по какъв начин да има прогрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР