През последните години неусетно за мнозина в домовете ни се

...
През последните години неусетно за мнозина в домовете ни се
Коментари Харесай

Пет вида роботи, които вече навлизат в нашето ежедневие

През последните години незабелязано за мнозина в домовете ни се случва една гражданска война, която фантастичните писатели предсказват от десетилетия. Ако единствено допреди десетина години робот – асистент вкъщи или робот – асистент  звучеше като фраза от научната фантастика, през днешния ден наличието на тези машини във от ден на ден сфери на живота към този момент е обикновено и не изненадва никого.

Роботите навлизат все по–смело в всекидневието и в домовете ни, трансформират се в незаместим асистент, улесняват работата на домакините, асистират и даже пазят нашите жилища. Интелигентните машини могат да правят все по-голям брой домашен отговорности – от почистване, през готвене, до поддръжка на градината. От екипа на българския уебсайт за домашни роботи  направиха подборка на най-популярните типове роботи, които към този момент навлизат в домовете ни и трансформират метода ни на живот.
-->
Почистващи роботи

Почистване на пода, миене на пода, даже гланциране – за почистващите роботи няма невъзможни неща, а най-хубавото е, че те могат да правят цялата работа изцяло автоматизирано, в това число и до момента в който жителите на дома ги няма. Благодарение на вградени датчици, те преодоляват всяко затруднение и се оправят с лекост с первази или стълби. Повечето модели имат и функционалност за виртуална стена, която лимитира обсега им. 

Роботи за миене на прозорци

Миенето на прозорци е измежду най-досадните и сложни домашен действия. Но с робот, профилиран в тази активност, то се трансформира в развлечение. Благодарение на новаторската си технология, този вид интелигентни машинки за прозорци могат да се придвижват отвесно и да измиват съвършено повърхностите, без да оставят следи. В добавка целият развой може да се управлява с приложение от телефона.

Робот за поддръжка на градината

Машините към този момент напущат домовете и завладяват и нашите дворове, отменяйки техните притежатели в скучни задания като косене на трева и други Без значение какъв брой огромна е площта. Благодарение на интелигентните си навигационни системи и мощни акумулатори, роботизираните косачки се оправят извънредно точно при друг надолнище, както и при разнообразни размери на дворовете.

Робот за мониторинг на дома

Този вид роботи са проектирани да оказват помощ при ежедневни задания, да извършват разнообразни домашни действия и даже да надзирават дома. Потребителите могат да програмират своя домакински робот да научи карта на жилището, а с помощта на усъвършенствани логаритми и датчици, той се движи самостоятелно и следи за необикновена активност. Този вид машини постоянно разполагат и с връзка към мобилното устройство на притежателя, с цел да го известят, в случай че настъпи несъмнено събитие.

Дори при игра на голф

Друг любопитен вид машини, които към този момент са част от всекидневието на доста хора, са голф-роботите. Те са оборудвани със сонар за засичане на трудности – хора, животни, дървета, шубраци и други, което им разрешава да трансформират посоката си на придвижване и на процедура да се движат самостоятелно по един от най-сложните спортни терени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР