През последните години червената детелина (Trifolium pratense) се наложи като

...
През последните години червената детелина (Trifolium pratense) се наложи като
Коментари Харесай

Червена детелина – природна помощ при менопауза


През последните години алената детелина (Trifolium pratense) се наложи като дейно и безвредно естествено средство за понижаване тежестта на признаците при менопауза . Проучванията демонстрират, че билката е еднообразно потребна и безвредна за банкет през всички етапи на климактериума.

Изключително удобното въздействие на алената детелина върху менопаузалните недоволства се изясняват с високото наличие в тази билка на т.нанр. фитоестрогени .

Това са растителни аналози на женския сексуален хормон естроген . Неговата секреция в яйчниците последователно отслабва през интервала на пременопауза, с цел да доближи трайно ниските равнища, отичтани през същинския климактериум и постменопаузата.

Естрогеновият недостиг предизвика присъщите за менопауза признаци като топли талази, нощно изпотяване, прочувствен дисбаланс, проблеми със съня и вагинална сухота. В допълнение са налице и процеси без осезаеми прояви, като нарасналата загуба на костно вещество и намаляването на костната компактност.

Явявайки се структурни аналози на естрогена, фитоестрогените в състава на алената детелина имитират неговото деяние в женския организъм и способстват за намаляване на менопаузалните признаци. Допринасят и за съкращаване на риска от остеопороза .

Екстракт от алена детелина под формата на отвари, тинктури или хранителни добавки се употребява сполучливо за балансиране на хормоналните равнища на дамата и като опция на хормонозаместителната терапия. За разлика от синтетичните хормонални лекарства, естествените артикули с дестилат от алена детелина не демонстрират странични взаимоотношения и нежелани резултати.

Свързани публикации.. Фитоестрогени и фитохормони – не са едно и също! (І част) 0 Фитоестрогени и фитохормони - не са едно и също! (ІІ част) 0 Природни способи за битка против менопаузата 0

Продуктите от алена детелина оказват бърз резултат за възстановяване положението на лигавиците на женското тяло, възстановяване на насторението, либидото , положението на косата и кожата на дамата. В основата на тези изгоди стои удобното деяние на алената детелина за възобновяване секрецията на лигавиците, стимулиране синтезата на колаген в кожата и прекъсване изтъняването и пресушаването на косата.

Видимите изгоди от приема на артикули от алена детелина се появяват в границите на няколкомесечен банкет. Освен забележимите обаче алената детелина носи и скъпи общи изгоди за дамата в менопауза. Фитоестрогените в тази билка стопират загубата на костно вещество, подтикват кръвообращението и поддържат активността на сърдечносъдовата система.

Макар да е известна главно със наличието на фитоестрогени, изгодите от приема на алена детелина не се дължат само на тях. Комплексният положителен ефек т на алената детелина върху женския организъм се обуславя и от високото наличие на редица потребни витамини и микроелементи – витамини В и С, хром, калций и магнезий.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР