През последните години българското кино е във възход и резултатът

...
През последните години българското кино е във възход и резултатът
Коментари Харесай

Юлиан Вергов се връща 30 години назад в “Клас 90

През последните години българското кино е във напредък и резултатът е налице - все по-често в киноафиша с премиерни филми откриваме и родни заглавия.
 Юлиан Вергов,
Юлиан Вергов ни провокира

Как артистът предизвика почитателите си

Следващата година на огромен екран можем да чакаме още един български филм, в който присъединяване вземат едни от най-популярните и обичани артисти. Сред тях са Юлиан Вергов, Параскева Джукелова, Любо Нейков, Роберт Янакиев, Стефка Янорова, Людмила Митева, Биляна Петринска, Георги Златарев, Надя Конакчиева, Елена Атанасова и Стефан Денолюбов. Част от актьорския състав е също и немската актриса Катрин Йене.

Филмът, озаглавен " Клас 90 ", е сниман в границите на 18 дни в София. В планински хотел се събират десетина съученици от гимназията, които честват 30-годишнина от завършването си. Купонът обаче не се развива съгласно упованията и празнуващите прекарват една бурна нощ, изпълнена с изненади и обрати.

Партито се случва в хотела на Гюлето (Любомир Нейков) и брачната половинка му Стефка (Людмила Митева). Те са двойка още от гимназията и като домакини поставят огромни старания да основат въодушевление за всички. Ястията, украсата и музиката предвидливо са напълно в стила на 80-те години.
 Снимка 623555

Сред гостите са юриста Митко (Георги Златарев), който мечтае за политическа кариера. Друг от съучениците пък е настоящ министър (Роберт Янакиев), към който всички демонстрират изключително внимание. Параскева Джукелова изиграва водещ публицист, а Стефан Денолюбов - известен артист. Героините на Биляна Петринска, Надя Конакчиева и Албена Атанасова са дами с разнообразни специалности, фамилен и обществен статус. Юлиан Вергов пък влиза в облика на мъж, който живее в Германия и идва за мотива с приятелката си (Катрин Йене). Любимата класна пък изиграва Стефка Янорова.

" Клас 90 " съчетава драма и комедия, като е по едно и също време сериозен и бездънен, и може както да разсмива, по този начин и да разплаква. Съдбите на героите след завършването са преплетени в описа с тогавашните гимназиални взаимоотношения. И до момента в който всички помнят кой открадна дневника, доста по-големи секрети излизат нескрито в паметната нощ.

Така към класическия въпрос " А в този момент накъде? ", който се оказва напълно настоящ и 30 години по-късно, се прибавя и " Дотук какво? "
 Снимка 623554

" Винаги съм желал да опиша история за герои, които попадат в рискова обстановка и са принудени от събитията да създадат откровена равносметка на живота си. " Клас 90 " значително е нашата история - на сценаристите, на актьорите и на всички наши връстници. Като създатели не сме се опирали напълно на действителни събития от нашите биографии, само че това не значи, че не сме се стремили към меродавност до най-малката детайлност. Въображението ни водеше само и единствено в пространствата на нашия витален опит, опирахме се на човешки взаимоотношения, които добре познаваме. В резултат се получава характерна комбинация от небивалица и действителност ", споделя Бойко Боянов, който е режисьор и сценарист на кино лентата.
 Юлиан Вергов, Владо Карамазов и по какъв начин са изглеждали актьорите преди 15 години
Юлиан Вергов и Владо Карамазов - 15 години по-рано

Как са изглеждали актьорите през 2007 година

Другият сценарист е Станислав Тодоров - Роги, работил и по кино лентата " Дъвка за балончета ". За Бойко Боянов " Клас 90 " е режисьорски дебют.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР