През последните година-две те са навсякъде. Табели и съобщения по

...
През последните година-две те са навсякъде. Табели и съобщения по
Коментари Харесай

Касите на самообслужване са в отстъпление на Запад

През последните година-две те са на всички места. Табели и известия по озвучителната система ни насочват към тях. Убеждават ни, че това е по-бързият и комфортен метод. Заместват с тях живи хора. Но се оказват неуспех.

Това е ориста на касите на самообслужване, които се появиха в огромните вериги по света и у нас. Внедряването им основава куп проблеми както за търговците, по този начин и за техните клиенти и това към този момент се осъзнава както от анализатори, по този начин и от промишлеността, написа Gizmodo.

Проблемите

Първото най-голямо предизвикателство пред касите без касиери са кражбите. Според изследване на компанията Lending Tree клиентите е няколко пъти по-вероятно да излязат с немаркирана стока от зоната за самообслужване.

Един от 7 запитани признава, че го е направил преднамерено, само че цели 20% признават, че поради целия от време на време муден развой се е случвало да " откраднат " даден продукт без да желаят.
 Касите за самообслужване: Защо са на всички места?
Касите за самообслужване: Защо са на всички места?

Въпреки недоволните клиенти, кражбите и високите разноски за инсталирането и поддръжката им

За последното огромен фактор е, че системите на другите магазини имат прекомерно малко общо - единствено измежду показаните у нас има:
Каси с спомагателен кантар, на който би трябвало да оставите маркираните продукти; Каси без горната функционалност за следене на маркираното; Каси с RFID, на които не би трябвало да маркирате нищо с баркодове; Каси, които са на процедура идентични с тези с жив касиер - и дори виждате SAP интерфейса.
Вероятно има и други. Свикването с тези системи изисква време и честа интервенция на чиновник на магазина. Това е вторият проблем, открит в изследванията - действително разноските за труд се усилват, тъй като касиери се постанова да оказват помощ на клиентите да си маркират и платят покупките.

Всичко това идва на фона на високата цена на тези каси - като хардуер, като софтуерни разработки и интеграции.

Резултатът

След като ритейлърите по света вложиха милиарди в касите на самообслужване, към този момент има отрезвяване. През предходната година Target ограничиха до най-много 10 продукта покупките през този тип зони в някои от магазините си. Walmart и ред други непосредствено ги отстраниха.

" Започнахме да разчитаме прекомерно доста на касите на самообслужване в нашите магазини. Трябва да ги използваме като спомагателен вид, а не като главен ", разяснява изпълнителният шеф на веригата Dollar General Тод Васос. Компанията му ще усили броя на чиновниците в обектите си - и изключително в касова зона.

Все отново, разновидността да не минавате през касиер евентуално няма да изчезне - а и потребителското преживяване е разумно да се усъвършенства. Не е инцидентно, че макар проблемите към момента повече от половината (по-оправни) пазаруващи избират точно този вид. Просто за веригите той не носи невероятната спестовност, която обещаваше.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР