През последните две седмици констатираме усложняване на пътната обстановка в

...
През последните две седмици констатираме усложняване на пътната обстановка в
Коментари Харесай

Младен Маринов: Целият наличен състав е на пътя


През последните две седмици установяваме усложняване на пътната конюнктура в страната. Това е обезпокоително и предприехме съответните ограничения за понижаване на пътния травматизъм. Засилихме контрола с по-голяма подвижност на екипите по пътищата. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов незабавно след изнесеното съвещание на Комисията по вътрешен ред и сигурност, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Новите камери работи. Има поръчки и за други камери, тъй че това е пътя. Увеличават се техническите средства, които автоматизирано да записват нарушаванията. Това е една от нашите благоприятни условия да дисциплинираме водачите. Проблемът е сложен и касае инфраструктурата, водачите и МПС. Ако не се работи сложно и по трите казуса се регистрира увеличение на пътнотранспортния травматизъм “, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Затова продължаваме. Целият разполагаем състав е на пътя. Това, което може бързо да се направи, се прави. В непрекъсната съгласуваност сме с новата организация за пътна сигурност. Формират се положителни практики, които развиваме. Една от тях е инфраструктурно – обозначенията с пътни знаци, маркировка, пешеходни пътеки, превантивна активност.

Маринов посочи, че новият орган ще е оперативно звено, в което ще работят представителите на институциите, които имат отношение по пътна сигурност. Констатираните нередности бързо ще бъдат отстранявани. Служителите, които ще работят в новия институт и в този момент работят в структурите на в този момент съществуващия щат на съответните ведомства. Министерство на вътрешните работи обезпечава единствено базата и техническото съоръжение.

„ Днес организирахме изнесено съвещание на Комисията по вътрешен ред и публичен ред. Запознахме се с настоящите цели, които са на вниманието на Групово дело „ Национална полиция “, цели, свързани с противодействието на стандартната престъпност. Актуален приоритет е сигурността на придвижването, която е леко тревожна и сигурността на жителите през летния сезон. Тази процедура е удачна и ще я продължим отсега нататък. Имаме опция да си приказваме свободно и ще продължим да работим по този начин “, съобщи ръководителят на вътрешната комисия в Народно събрание Пламен Нунев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР