През последните две години се наблюдава спад в раждаемостта във

...
През последните две години се наблюдава спад в раждаемостта във
Коментари Харесай

По-ниска раждаемост във Варненската АГ болница през 2017 г.

През последните две години се следи спад в раждаемостта във Варненска област. В АГ болничното заведение във Варна, която обслужва Свероизточна България, новородените за 2017 година са с 90 по-малко спрямо миналата година, съобщи Българска национална телевизия

2178 бебета са се родили през миналата година в профилирана АГ болница във Варна. По-голям е броят на новородените момченца - 1158, момиченцата са 1020.проф. доктор Емил Ковачев, шеф на АГ болничното заведение във Варна: За Варна има спад и за нашата болница, доколкото знам, и за сътрудниците от родилно поделение на окръжна болница, само че за някакви по-трайни заключения и трендове, би следвало да се види за интервал от пет години, за една-две години не е вярно да се вършат фрапантни заключения.

Причините да пада раждаемостта, съгласно експертите, не са единствено стопански. Процентът на стерилитет при дамите и мъжете нараства, а от ден на ден двойки възнамеряват своето първо дете след 35-годишна възраст.проф. доктор Емил Ковачев - шеф на АГ болничното заведение във Варна: И това е тревожна наклонност, тъй като след 35 години нараства честотата на някои болести, както и периодичност на вродените аномалии.

Варненската АГ болница е второто по величина профилирано здравно заведение в страната. В неонатологичното поделение се грижат за всички прибързано родени деца в Североизточна България.проф. доктор Емил Ковачев, шеф на АГ болничното заведение във Варна: Преждевременните раждания общо взето се движат постоянно в последните години. Специално за нашата болница процентът се движи сред 13 и 14,5 %, само че това е обикновено, тъй като при нас има едно друго неповторимо поделение за Североизточна България - патологична бременност, тук се насочват бременни със заплашващи спонтанни аборти.

Както множеството здравни заведения и варненската АГ болница се нуждае от нова инсталация, въпреки че по разнообразни стратегии и благодарение на донори тя се обновява от време на време, само че бързо се и амортизира. А лечебните заведения мъчно могат да се оправят сами със лични средства.проф. доктор Емил Ковачев, шеф на АГ болничното заведение във Варна: Не е обикновено България като една от водещите страни с негативни демографски индикатори, клиничната пътека " Раждания " да е на загуба. Пътеките не са променяни в последните 8-9 години, а знаете лечебните заведения са търговски сдружения. Всичко скача - цени на консумативи, на ток, на медикаменти, а цената на главното постъпление за болничното заведение от Здравна каса стои едно и също.

Според медиците би трябвало да се усилят парите по някои от водещите клинични пътеки. Необходимо е също да спре приключването на медицински фрагменти в чужбина..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР