През последните две години италианците трябваше да живеят с пандемията,

...
През последните две години италианците трябваше да живеят с пандемията,
Коментари Харесай

Кметове в Италия изключват коледната украса, за да пестят пари

През последните две години италианците трябваше да живеят с пандемията, както всички останали, по време на коледните празници, само че 2022-ра трябваше да бъде годината на прераждането освен психически, само че и стопански.

Войната в Украйна и тежката енергийна рецесия обаче оказаха своето отрицателно влияние и върху тази Коледа.

Увеличението на сметките за електрическа енергия стана отвратително за доста фамилии и притежатели на дребни компании.

Някои кметове в Италия взеха решение да се откажат от уличните украси и осветяване, с цел да преразпределят остатъците към нуждаещите се семейства.

" Първото нещо, от което се уплаших е, че сметката за ток на нашата община се усили 6 пъти. Това е и повода да не подхващам начинания, които са за сметка на целия град, тъй като разноските на общината рефлектират върху разноските за жителите като услуги и налози ", споделя Джанлука Дел Мастро, кмет на Помиляно д`Арко.

Помиляно д`Арко е град с 40 000 поданици население, център на една от най-важните индустриални зони в Южна Италия.

" Намираме се в центъра на Помиляно, остават няколко дни до Коледа и могат да се виждат малко украси. Улиците може да наподобяват леко тъжни, само че доста фамилии, живеещи в това градче в област Неапол, ще могат да прекарат една спокойна Коледа без проблеми със сметките за електрическа енергия ", споделя репортерът на Euronews Лука Паламара.

" Сумата, която отпуснахме, беше 120 000 евро. В момента не знаем какъв брой фамилии са се включили към тази самодейност, само че сигурно ще има доста. Всяко семейство ще получи сред 300 и 400 евро. Това е доста значимо за локалната общественост ", продължава кметът.

По това време на годината комерсиалните зони би трябвало да са празнично осветени, само че в този момент са празни. Само украсата на магазините носи ненапълно духа на празника.

Упорито, уединен Дядо Коледа се изкачва по стълбата си, като уместно благопожелание за идната година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР