През последните дванадесет месеца броят на онлайн магазините, хоствани от

...
През последните дванадесет месеца броят на онлайн магазините, хоствани от
Коментари Харесай

СуперХостинг.БГ отчита 19% ръст при инсталациите на онлайн магазини у нас през последните дванадесет месеца

През последните дванадесет месеца броят на онлайн магазините, хоствани от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ, е повишен с 19% по отношение на предходния интервал. Компанията показа настоящи данни за развиването на този сегмент на българския пазар, основани на статистика от нейните сървъри. Статистиката обгръща седемте най-популярни платформи за онлайн магазини и не включва така наречен къстъм създадени планове, както и някои по-малки платформи с пренебрежимо дребен брой съоръжения. Общият растеж при броя на инсталациите през последните три години пък е 37 %.

Към момента преди всичко измежду най-популярните платформи с осезаемо преимущество е OpenCart с 37.2% дял. На второ място за същия интервал се подрежда Woo Commerce, което съставлява уголемение (т.нар. плъгин) за системата WordPress. Тя е с 29.5% дял на инсталациите, само че е водач по различен значим индикатор – най-голям напредък за последните три години от малко над 50 %. На трета позиция по общ дял все още се подрежда Prestashop с 11.7%, следвана от Joomla Virtuemart с 8.4%, а челната петица се добавя от системата Magento с 5.7 %.

Към момента в международен мащаб решителен водач е WooCommerce. Онлайн магазините, основани на нея, са над 31 000 000, което е 28% от всички планове в света.

„ Броят на онлайн магазините в България пораства стабилно и отчитаме засилен интерес както от страна на одобрени компании, търсещи нови канали за продажби, по този начин и от започващи бизнесмени, чиито бизнес още първоначално е напълно онлайн основан. Безспорно от основно значение за позитивната наклонност е съществуването на отворени платформи, позволяващи елементарно създаване и поддържане на интернет магазини “ - споделя Методи Дреновски, шеф на СуперХостинг.БГ.

Компанията регистрира и резистентен растеж в броя на клиентите на своята платформа Shopiko, предлагана като услуга, които към този момент са над 3000. С нея всеки искащ може да си сътвори пълностоен онлайн магазин за броени часове, без да има механически знания, а заплащането става посредством наличен месечен абонамент.

“Напоследък следим засилен интерес към платформите от вида „ програмен продукт като услуга “. Нашият екип се стреми да улесни по всички вероятни способи уеб бизнесмените. Освен че предлагаме една от най-лесните и налични платформи от вида SaaS, сме улеснили и работата с всички останали известни системи за онлайн магазини. Те могат да бъдат конфигурирани от клиентите с няколко клика напряко в нашия хостинг панел, а в добавка сме основали и спомагателни принадлежности за по-лесното им ръководство като WP Manager by SuperHosting ” - прибавя още ръководителят на българската хостинг компания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР