През последните два месеца виждам, че много от проблемите, с

...
През последните два месеца виждам, че много от проблемите, с
Коментари Харесай

Денков: Крайно време е СЕМ да се заеме с проблемите, а не да обяснява какво не може

През последните два месеца виждам, че доста от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на " необятно затворените очи ". Крайно време еСъветът за електронни медиида се опита да види какво може да направи, с цел да се оправи с проблемите с дезинформацията, хибридните офанзиви, неспазване на етичните правила, а не да изяснява какво не може да направи ". Това сподели пред публицисти министър-председателят акад.Николай Денковвъв връзка със мнението на Съвет за електронни медии, че изявленията на премиера за Съвета са " неприемливи ", съобщи Дарик.

В понеделник Денков изрази мнение, че Съвет за електронни медии не си прави работата. " Не може публицисти, които изнасят погрешни обстоятелства и евентуално знаят, че са погрешни, да не бъдат глобени. Журналистиката изисква освен да казвате нещо тествано, само че да е минало през няколко източника, в случай че вашият събеседник каже нещо погрешно, да го опровергаете ", посочи той.

" От няколко години използвамеМеханизма за обсег, който цели да върне отпаднали деца от учебната системаобратно в учебните заведения и да ги задържи там. Днес министърът на образованието проф. Галин Цоков показа резултатите от предходните години, които демонстрираха, че за последните шест години над 50 хиляди деца са арестувани, върнати в просветителната системата, тъй че да продължат образованието си. " - съобщи министър председателят след съвещанието на Координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

" Също по този начин показа предобластните управителии другите представители на институциите, които са тук с нас идните дейности, които би трябвало да бъдат изпълнени преди 15 септември, а и след 15 септември, с цел да може този механизъм да работи оптимално дейно. Тъй като задачата е много сложна, нужна е съгласуваност сред МОН, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Агенцията за обществено подкрепяне, ГРАО, Националното съдружие на общините в България, с цел да покажат какво е належащо да образуваме като екипи и по какъв начин тези екипи да работят дружно, тъй че да можем да си свършим работата. " - добави Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР