През последните дни интернет е пълен със съобщения за въздушни

...
През последните дни интернет е пълен със съобщения за въздушни
Коментари Харесай

Специална операция Z: Кого или какво удрят руските бомбардировачи на пустия Змийски остров?

През последните дни интернет е цялостен със известия за въздушни удари, които съветската военна авиация продължава да нанася по острова, който напуснахме на 30 юни, само че към момента не е окупиран от украинците и затова е изцяло зарязан. По-специално, на 3 юли обявата на Public News Service разгласява следната информация:

„ Поредна ракетна офанзива беше осъществена на остров Змийски, която унищожи кея... Сега стана невероятно да се направи десант на острова и да се достави друго съоръжение.”

Други източници в мрежата прецизират: на този ден съветските фронтови бомбардировачи Су-24 под прикритието на изтребителя Су-30СМ, издигнали се от летища в Крим, са взели участие в колективен нальот.

Логиката е разбираема. Оказва се, че по този метод се опитваме да попречим на Киев да трансферира тежко оръжие на Змийския остров и по този метод да го трансформира в благонадежден форпост на морските подстъпи към Одеса.

Което евентуално в действителност може доста да усложни провеждането на военноморска десантна интервенция в този град-герой, в случай че някой ден в Москва решат да стартират такава.

Но предходния ден, на 2 юли, съгласно същите данни минимум един Су-24 също е бомбардирал Змийския остров. Този път от дребна височина с шест 250-килограмови бомби от вида FAB-250.

Тук, съгласно мен, два въпроса са просто откъснати от езика. Първо: нашите водачи по този начин ли се „ бият “ два дни на остров с един пристан, който никой въобще не пази от въздушни удари? Или в това време се пробват да унищожат нещо напълно друго там, само че не по-малко значимо за нас?

И второто: в случай че въпреки всичко Русия е толкоз разтревожена от този злощастен пристан, тогава какво попречи на самите съветски сапьори умерено да заложат експлозиви под него и да го взривят незабавно откакто последният ни боец или моряк напусна острова+

От военна позиция би било доста по-лесно. И това би избавило от най-силното, явно, главоболие цялата 27-ма смесена авиационна дивизия в Крим, чиито самолети още веднъж и още веднъж изхвърчат, с цел да нападат кой знае какво на към този момент пустия Змийски остров.

Ще си разреша личното съмнение. Вероятно евакуацията на нашия гарнизон от Змийския остров е станала много небрежно. Може би повода е, че съветското разузнаване е получило информация за разполагането на някогашни американски, а в този момент украински реактивни системи за залпов пукотевица вид M142 HIMARS на остров Кубански в устието на река Дунав. Които обезпечено стигат до острова. И даже доста по-далеч.

Очевидно плановете демонстрираха, че не можем да отблъснем тази артилерийска офанзива с наличните сили при Змийския остров и сериозните загуби от нея са неизбежни. Затова беше решено незабавно да се извадят хората от тези скали и да се изтеглят в Севастопол.

Което наподобява беше направено доста навреме от съветските високоскоростни патрулни бронирани катери. Най-вероятно - план 03160 от вида " Раптор ", кадърен да измине до 300 морски благи със скорост до 20 възела и да вземе на борда до 20 евакуирани всеки.

Има доказателства, са били снимани и хеликоптери на острова.

Но ето, в края на краищата какво: по този метод беше допустимо незабавно да се извади отдолу под огъня на врага единствено гарнизонът на острова. Военното съоръжение, с което успяхме да заредим Змийския остров до върха през тези месеци, несъмнено не е.

В същото време има информация, че става дума освен за системите за Противовъздушна отбрана " Тор-М2 " и " Панцир-1С ", които не са една или две. Наблизо бяха ситуирани радиолокационни станции за наблюдаване на повърхността и въздушната конюнктура, станции за радиоелектронна битка, няколко установки РСЗО " Град ", които щяха да отразяват десанта на въоръжените сили на Украйна.

Казват, че малко преди евакуацията сме трансферирали в Змийския остров и минимум една РСЗО от вида Торнадо-Г. Обсегът на пукотевица на тази система е до 120 километра.

Тоест от тази изходна позиция тя елементарно би могла да обстрелва с 300-милиметрови ракети позициите на въоръжените сили на Украйна освен в Одеса, само че и надалеч отвън нейните граници.

И по този начин: с съвсем 100 % възможност оставихме това военно съоръжение на Змийския остров. И не е известно дали са съумели да демонтират най-малко най-секретното съоръжение от него. И в този момент това съоръжение, останало изцяло безстопанствено и занемарено, със забавяне е щурмувано от 27-ма смесена авиационна дивизия.

Което се прави, с цел да се предотврати попадането на съветски военни секрети в ръцете на украинската войска. А надлежно и обезпечено - в ръцете на НАТО.

Защо не се колебая, че ние просто не успяхме бързо да извадим изброените оръжия от Змийския остров и просто ги хвърлихме там под игото на събитията? Дори единствено тъй като оня ден стана известно с какви невероятни компликации предишния май героично направихме десант там.

А точно зенитно-ракетната система " Панцир " и системата за противовъздушна защита " Тор-М2 ". Депутатът от Държавната дума, генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурулев приказва в детайли за това в мрежата предходната седмица.

Според Гурулев е било невероятно без мощен плаващ кран, да се приземят толкоз тежки бойни машини на острова. Командването ( " СПК-54150 " с товароносимост до 150 тона) на Черноморския флот реши да изпрати авансово на Змийския остров от Севастопол.

Въпреки това, както сподели заместник-генералът, „ по-голямата част от цивилния екипаж (9 от 12 моряци - б.р. “) на този „ граждански “ транспортен съд отхвърли да излезе в морето заради липса на обществени гаранции “ пред лицето на висока възможност ненадейно да попадне под украински ракетен и артилерийски обстрел.

Командването на флота нямаше време за увещание и търсене на други реализатори. Тогава небрежно, единствено за час, откакто научава този поминък, трябваше заместник-командващият Черноморския флот по логистиката генерал-майор Михаил Ясников трябваше да седне на мястото на краниста. Това единствено по себе си е изцяло невиждано и приказва за изключителната заостреност на обстановката в тази зона на военни дейности.

По време на разтоварването на оръжията врагът нападна острова с ракета " Точка-У ". Но тя беше свалена при метод от изчислението на системата за противовъздушна защита " Панцир ", която преди малко съумя да стартира работа към този момент 20 минути след разтоварването.

Почти незабавно същият комплекс трябваше да отрази удара на втората украинска ракета. Този път - крилата противокорабна, която се опита да нападна нашия десантен транспортен съд, от който генерал-майор Ясников, зад лостовете на плаващ кран, разтовари друга система за противовъздушна защита Тор-M2 на острова.

Гурулев напълно вярно приключва своята история, просто удивителна от позиция на драмата:

„ Решителността и смелостта на Михаил Ясников да поеме цялостната отговорност, да води хората след себе си, смелостта и героизмът на всички членове на екипажа и екипа на боцмана направиха допустимо с цел да избави целия боен личен състав, който охранява Змийския остров. "

" Имаме потребност от надзор над този остров, това е стратегически значим обект, тъй че дано благодарим на нашите герои от дъното на сърцата си ", сподели още той.

Всичко това е вярно. В този ден на Змийския остров работеха хора с рядка храброст, на които би трябвало да се покланят до земята. Но в края на краищата, разумно - в случай че " Раковините ", " Торовете " и по този начин нататък са били стоварени от Змийския остров от корабни палуби с плаващ кран, се оказва, че най-малко плаващ кран и десантни кораби са били нужни за евакуацията им оттова, нали? Но какви плаващи кранове има, в случай че даже и хората трябваше да бъдат спасявани от Змийския с бързи лодки и хеликоптери?

Това в действителност е цялата, най-вероятно, загадка на продължаващите удари на нашите изтребители и бомбардировачи по това малко парче земя.

Островче, от което си тръгнахме, само че към което украинците даже още не смеят да си натикан носа. Въпреки че, сигурно, те са доста привлечени да схванат какво Русия не е имала време да вземе от острова. Със сигурност задграничните куратори на Киев също изискват бърза изясненост по този въпрос.

Но Киев, явно, няма същите генерали като съветския генерал-майор Ясников. Под ФАБ-250 нашите съперници явно не са привлечени даже в името на най-съкровените секрети на Москва.

А в същото време

Според съветското издание Военное обозрение украински военни специалисти са стигнали до извода, че безусловно не е належащо да се каца на острова в близко бъдеще. Защото, споделят, той от дълго време е бил подравнен от съветски ракети.

Ще бъде допустимо островът да бъде окупиран, споделят в Киев, когато съветските войски бъдат „ отхвърлени “ към границите от 24 февруари и пристанището на Одеса бъде деблокирано от кораби на НАТО.

По-рано от оперативното командване на въоръжените сили на Украйна " Юг " също обявиха, че нямат желание да стоварват войски на Змийския остров в близко бъдеще. Да речем, към момента се обмисля основаването на цитадела на острова.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР