През последните десетилетия все повече хора се обръщат към Източната

...
През последните десетилетия все повече хора се обръщат към Източната
Коментари Харесай

Какъв си бил в предишния си живот?

През последните десетилетия от ден на ден хора се обръщат към Източната философия и окултните течения, съгласно които душата на всеки човек се преражда неведнъж. Те постоянно се питат какви ли са били в предходните си животи, по какъв начин са живеели, какви уроци са научили и каква карма имат към момента да изкупват. Един от най-лесните способи да се разбере това е посредством по този начин наречената регресия. Ако обаче нямате предпочитание или опция да извършите такава със експерт, може да съумеете да се справите и сами.

Днес ви предлагаме 10 лесни стъпки, с помощта на които можете да надникнете в своето минало и да разберете какви сте били в предишните си животи.
1. Погрижете се за обстановкатаПреди да се настаните комфортно и да преминете към процеса, подгответе оптимално добре средата, в която ще медитирате. Загасете тв приемника, отървете се от всички странични шумове, доколкото е допустимо. Затворете прозорците, с цел да не ви разсейва протичащото се извън. Дръпнете завесите, с цел да стане колкото се може по-тъмно. Погрижете се температурата в помещението да е идеална за вашето лично чувство. Запалете свещ или ароматна пръчица, в случай че смятате, че това ще ви помогне да се потопите по-дълбоко в идното духовно странствуване.



2. Успокойте мозъка сиСлед като сте се погрижила за ситуацията, настанете се комфортно и успокойте мозъка си. Преди да преминете към тази стъпка, погрижете се за естествените си потребности, с цел да сте сигурни, че няма да ви разсейва възприятие за апетит и вървене до тоалетна да вземем за пример. Заредете съзнанието си с концепцията, че ще медитирате над ваш минал живот.

3. Успокойте тялото си Уверете се, че сте избрали в действителност комфортна поза, без значение дали сте легнали или седнали. Отделете време да отпуснете добре цялото тяло, всеки мускул и всяка част от него. Отпуснете се оптимално добре и потънете в леглото или стола, на който сте се настанили.

4. Защитете себе си Важно е да отделите време за тази стъпка преди да преминете към същинската част. Отпуснете се и затворете очи. Представете си по какъв начин бяла, искряща светлина обгръща цялото ви тяло. Краката, бедрата, таза, корема, целия торс, ръцете, главата, лицето, та чак до Коронната чакра. Визуализирайте себе си, предпазени от тази бяла светлина. Нека тя стане вашата защитна обвивка. Почувствайте чистотата и топлината, с която сте обхванати. Междувременно се отървете от всички отрицателни мисли и нечисти сили, които може да се прокрадват в съзнанието ви. Поканете бялата светлина да ви пречисти и се отдайте на чувството за непорочност, лекост и издигане на духа.



5. Създайте своя кулоар Време е вашето същинско пътешестване да стартира. Визуализирайте картина на кулоар, в края на който има огромна затворена врата. Постарайте се да запомните коридора, тъй като всеки идващ път той ще е вашето постигане до всеки минал живот. Обърнете внимание на това какъв тъкмо е коридорът, който сте си показали. Тесен, необятен, пай, дълъг, има ли някакви детайли или украси по него. Какъв цвят е? Каква е вратата в края му?
Визуализирайки вашия кулоар, създайте упованието, че когато стигнете до края му и отворите вратата, ще достигнете до някой от вашите минали животи. Фокусирайте се върху това желание.

6. Преминете по вашия коридорТръгнете решително по вашия кулоар. Постарайте се да изживеете всяка една стъпка по него. Съсредоточете се в краката си, гледайте ги по какъв начин изминават всяка крачка по коридора. Усетете по какъв начин стъпалата ви допират пода и се доближават към вратата. Представете си какво усещате с всичките си сетива. От миризмата до звуците, които чувате. Не бързайте. Обърнете детайлно внимание на всяко ваше деяние и придвижване. Когато стигнете до вратата, хванете дръжката. Обърнете особено внимание и на този акт. Има ли тон при отварянето на вратата? Каква е дръжката? Как се отваря?

7. Добре пристигнали в предишния си животКогато отворите вратата, обърнете внимание на това, което виждате. То евентуално е част от ваш минал живот. Без значение дали виждате просто цвят или цяла сцена, знайте, че това е знак от ваше минало прераждане. Опитайте се да проникнете още по-дълбоко във визуализацията и да надградите видяното. Опитайте се също да разберете още детайлности за вашия минал живот като потъвате все по-дълбоко във вашата медитация. Каквото и да виждате, не се съмнявайте в него, не го осъждайте и бъдете уверени, че точно то ви подсказва за това, което сте били или сте правили в предходно ваше олицетворение на Земята или в друга точка от галактическото пространство.

8. Бъдете търпеливиМоже да се случи по този начин, че да не видите нищо с отварянето на вратата. Ако това се случи, не се отчайвайте. Бъдете търпеливи. Съсредоточете се още повече. Извикайте в съзнанието си още по-силно желанието да видите ваш минал живот. Ако още веднъж не последва нищо, преминете към по този начин наречения способ на обувките. Опитайте се да пресъздавате в какви обувки сте обути или в каква дреха сте облечени. Те могат да ви дадат доста скъпа информация за интервала или мястото, на което сте живели в предишния си живот. Каквото и да видите, запомнете го добре. Хубаво е да стартирате всяка последваща медитация с това, което сте видели в миналата.



9. Приемете това, което виждате Ключов миг в медитацията върху минал живот е да приемете безусловно това, което виждате. Може да се случи по този начин, че в съзнанието ви да се настани подозрение във видяното. Да започнете да се питате: „ Наистина ли това, което виждам, е част от минал мой живот или просто си изобретявам тези прекарвания “. Не бива да допускате подозрението в себе си да скапе вашето пътешестване към предишните ви животи. Повярвайте и се доверете на виденията си.

10. Върнете се в настоящетоТази стъпка нормално се случва от единствено себе си. Започвате да чувствате отмалялост от визуализациите си, а те от своя страна стартират да избледняват. Става ви мъчно да останете в визията си. Това е моментът, в който е хубаво да отворите очи и да се върнете сега тук и в този момент. Това е и краят на вашата сегашна медитация над минал живот.

Както към този момент споменахме, когато имате предпочитание и сте подготвени да извършите идващото си пътешестване към минал живот, е добре да започнете с това, което сте видели в предходното и да надграждате над него.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР