През последните 48 часа украинските войски са извършили значителни настъпателни

...
През последните 48 часа украинските войски са извършили значителни настъпателни
Коментари Харесай

Украйна е пробила руски отбранителни линии

През последните 48 часа украинските войски са направили обилни настъпателни интервенции в източната и южната част на страната, казва в последния си разследващ отчет на английското министерство на защитата.

Според него украинските сили са постигнали обилни триумфи в някои области. Те са пробили първата линия на съветската защита. Напредъкът в други елементи на фронта  е бил по-бавен. 

В същото време оценката на английските военни за действията на руснаците е смесена - някои съветски елементи организират отбранителни маневри, до момента в който други се отдръпват в „ прочут хаос “ на фона на възходящите известия за съветски жертви. Войници на Москва умират, до момента в който се отдръпват през личните си минни полета.

Руската бойна авиация е била изключително активна над Южна Украйна, където въздушното пространство е по-отворено за Русия, в сравнение с в други елементи на страната. Остава обаче неразбираемо дали тактическите въздушни удари са били ефикасни.

На 9 юни беше обявено, че тази седмица украинските войски са напреднали в южна посока, само че със „ обилни “ загуби на техника. Според неизвестен събеседник на украинския информативен уебсайт НВ обаче не е ясно дали тези действия са били наистина начало на огромно контранастъпление или опит да се намерят слаби места в съветската защита. В зоната на бойните дейности са видяни нови украински танкове и бойни машини, дарени от страните от НАТО, написа НВ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР