През последните 24 часа крипто пазарът преживя значителен спад, белязан

...
През последните 24 часа крипто пазарът преживя значителен спад, белязан
Коментари Харесай

Ето защо Биткойн се срина до $25,000 за по-малко от час

През последните 24 часа крипто пазарът претърпя забележителен спад, белязан от срутва на Биткойн до двумесечно дъно, достигащо почти $25,000.

За по-малко от денонощие цената на Биткойн се намали с над 10%, достигайки невиждано от два месеца дъно, спрямо дневната му оценка от $28,000.

Едновременно с това Етериум също претърпя спад, като се намали до почти $1,550, демонстрирайки 10% понижение на цената си.

Смята се, че този внезапен спад е обвързван с отчетите на Wall Street Journal, които разкриха, че компанията на Илон Мъск, SpaceX, е разкрила продажбата на биткойн в размер на $373 милиона. Струва си обаче да се означи, че детайлностите към тези транзакции са относително скорошни, като липсва точна информация по отношение на тяхното време.

Освен това доста внимание бе привлечено към Evergrande, някогашен колос в региона на недвижимите парцели в Китай, защото той разгласи банкрут. След оповестяването на неплатежоспособността на Evergrande обезценяването на цената на Биткойн се ускори. Търговията с акции на китайската Evergrande беше спряна от 21 март миналата година.

Според данни, предоставени от Coinglass, в границите на последния половин час пазарът на криптовалути е претърпял разпродажба на обща стойност $770 милиона. Преобладаващо тези ликвидации са съсредоточени към Биткойн, на който се падат $201 милиона, до момента в който при Етериум ликвидациите са на стойност $182 милиона.

Към момента на сформиране на този материал BTC съумя да се възвърне до съвсем $26,900, а ETH възвърне ценовия предел от $1,630.

Еднодневният механически разбор на Trading View илюстрира мечи настроения измежду вложителите, като както обобщението, по този начин и пълзящите междинни на Биткойн и Етериум алармират за “ ” със надлежно 16 и 14 сигнала.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР