През последните 20 дни доминацията на Биткойн (BTC) на пазара

...
През последните 20 дни доминацията на Биткойн (BTC) на пазара
Коментари Харесай

Биткойн: Доминантността отново се върна на нормални нива – дойде ли времето за алткойните?

През последните 20 дни превъзходството на Биткойн (BTC) на пазара на криптовалути понижа с четири процентни пункта, което съгласно мнозина провокира така наречен алткойн сезон.

Намаляването на превъзходството демонстрира, че други съществени криптовалути се показват по-добре от водещата, привличайки повече вложения.

Тази наклонност постоянно води до ралита при различните монети, постоянно наричани “ “, изключително в случай че се запазят за нескончаем интервал от време. Трейдърите са склонни да трансферират част от облагите си към тези различни монети, очаквайки по-висока волатилност и евентуални облаги по време на алткойн сезона.

Индексът на преобладаващата позиция на Биткойн (BTC.D) е необятно употребен индикатор за идентифициране на това събитие. Той се пресмята посредством делене на пазарната капитализация на Биткойн на общата пазарна капитализация на криптовалутите. Намаляването на BTC.D значи, че вложителите насочват повече средства към, разнообразни от Биткойн.

Понастоящем показателят внезапно се е намалил до 51.18%, откакто спадна от ноемврийското дъно от 51.82%. Доминиращата позиция на Биткойн не е била толкоз ниска от 16 октомври насам, отбелязвайки смяна след достигането на върха от 55.35% на 7 декември.

Междувременно все още на писане на публикацията показателят Total Crypto Market Cap 2 (всички алткойни, без Биткойн ) се увеличи до $805.261 милиарда, макар че малко по-рано отчиташе $815 милиарда, което се смята за годишен връх.

Забележително е, че този показател се е повишил с над 55% от 16 октомври, като през този интервал нарастването е в размер на над $280 милиарда. В началото на 2023 година всички криптовалути, като се изключи Биткойн, имаха обща пазарна капитализация от $468 милиарда.

Solana ( SOL ) неотдавна се трансформира в водач в алткойн сезона, преживявайки извънреден скок на цената от над 1,000% от началото на годината. Сега тя заема 4-та позиция измежду най-големите криптовалути, изпреварвайки веригата на BNB и други DeFi съперници.

Биткойн Кеш ( BCH ) наподобява провокира спад в превъзходството на главния си съперник, до момента в който други други възможности привлякоха вниманието, в това число монета с ниска капитализация, упомената от AI на Илон Мъск, Grok, поради капацитета ѝ като инструмент за разплащане в X.

От решаващо значение е обаче да се означи, че алткойните нормално имат по-ниска ликвидност и по-висока волатилност. Тези характерности излагат вложителите на нараснали опасности, което изисква нерешителност при вложение в тях. Задълбоченото изследване и надлежната инспекция са от значително значение, с цел да се схванат плановете, в които се влага капитал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР