„През последните 10 години БСП беше единствената опозиционна партия в

...
„През последните 10 години БСП беше единствената опозиционна партия в
Коментари Харесай

Проф. Гечев: Най-важната задача е да се смени моделът и България да тръгне по нов европейски път


„ През последните 10 години Българска социалистическа партия беше единствената опозиционна партия в Народното събрание. Ние доста се радваме, че преди изборите и по време на предизборната акция нашите сътрудници от „ Продължаваме промяната “ продължиха и извадиха нови елементи за тематики, които ние бяхме извели в Народното събрание – за автомагистралите, за ББР, за хазарта и други тематики на гневна и нечувана за европейските ширини корупция. Така че най-важната задача на новата коалиция е в действителност да смени модела и България да тръгне по един нов европейски път. “ Това съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев.

„ Като жител адмирирам, че главната задача на държавното управление е нулева корупция. За България това е въпрос на живот и гибел, тъй като са достигнати нечувани равнища на корупция. Корупция има на всички места, само че подобен обеден нахален обир няма на никое място. Затова в България първото и най-важното нещо, което би трябвало да се направи е да се разчисти теренът от корупцията “, сподели още проф. Гечев.

Според него триумфът на новото държавно управление зависи от това по какъв начин четирите партии ще се сработят в Народното събрание и в държавното управление. „ Когато има национална цел, когато нашите играчи са обединени, те имат късмет за триумфи. И назад, в случай че се продължи с раздорите или в случай че се поддаде обединението на външен напън и всяване на изкуствено разграничение, тогава ще има и проблеми “, разяснява проф. Гечев.

По думите на социалиста оттук насетне би трябвало да се престане с деленето на държавно управление на наши и ваши, тъй като това ще бъде българско държавно управление и всички български жители, без значение от техните политически желания, би трябвало да се радваме, в случай че нещата вървят добре.

Народният представител от левицата уточни, че в съдружния текст е записано, че България резервира нуклеарната си енергетика и следва външна оценка къде нуклеарните мощности да бъдат издигнати – дали да се приключи „ Белене “ или да се разшири площадката на „ Козлодуй “.

„ Ние ще продължим да настояваме и сме сигурни, че този интернационален одит ще удостовери правилността на нашето решение. Европейски Съюз удостовери, че нуклеарната енергетика и природният газ влизат в Зелената договорка – нещо, което Българска социалистическа партия пази от над 10 години. Така че имаме всички шансове и ще създадем всичко допустимо да довършим плана „ Белене “, сподели още той.

Проф. Румен Гечев посочи, че обединението се е съгласила с Българска социалистическа партия минималната работна заплата да започва от 700 лева и да продължава да пораства през идващите години, а в региона на образованието - да има един или два учебника и да се направи цялостен обзор на наличието им.

„ Българска социалистическа партия има доста ясна позиция по еврото и сме доста удовлетворени, че в съглашението остана това, за което настоявахме – една година преди датата на влизане на България в Еврозоната Българска народна банка и Министерството на финансите да показват съответен и изчерпателен стопански разбор какви ще бъдат резултатите върху обособените браншове на стопанската система, върху износа и вноса, върху приходите и спестяванията на хората. България ще се причисли към Еврозоната единствено в случай че прекосяването към еврото стане настоящия закрепен курс – да няма смяна в промяната на лв. към еврото и да няма заплаха за спестяванията на жителите “, разяснява тематиката с еврото проф. Румен Гечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР