През последната година се е увеличил броят на украинците, които

...
През последната година се е увеличил броят на украинците, които
Коментари Харесай

Анкета: Все повече украинци вярват в твърденията за конфликт между властите в Киев и умора на Запада

През последната година се е нараснал броят на украинците, които имат вяра в проруския разказ за спор сред политическото и военното управление на Украйна, както и за това, че Западът се е уморил да оказва помощ на Киев и че украинското държавно управление е готово да направи отстъпки на Русия, заяви украинският електронен вестник " Украинска истина ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вестникът цитира резултатите от изследване на Киевския интернационален институт по социология (КМИС), извършено на 29 септември - 9 октомври.

" През последната година броят на тези, които имат вяра в съществуването на съществени спорове сред политическото управление на страната и командването на армията, се е нараснал от 14% на 32%. В същото време по-голямата част от популацията на Украйна - 54% (през септември 2022 година - 71%) - продължава да се придържа към мнението, че политическото управление и военното командване работят хармонично като един екип ".

Също по този начин сред септември 2022 година и октомври 2023 година се следи леко нарастване в каузи на тези, които считат, че държавното управление може да направи неприемливи за Украйна взаимни отстъпки - от 5% на 12%.

В същото време обаче безспорното болшинство от украинците - 80% - не престават да имат вяра, че държавното управление няма да направи това (през септември 2022 година са били 87%), акцентират социолозите.

Делът на тези, които считат, че Западът се уморява от рецесията в Украйна, че поддръжката му е слаба и че Западът желае Украйна да направи отстъпки пред Русия, също се е нараснал доста - от 15% през септември 2022 година до 30% през октомври 2023 година

Но даже и тук социолозите акцентират, че болшинството от популацията на страната сега - 63% (през септември 2022 година - 73%) - счита, че Западът продължава да оказва помощ на Украйна и желае войната да завърши при допустими за нея условия.

Проучването е осъществено от 29 септември до 9 октомври, интервюирани са 1010 души от всички области на Украйна (без Крим), показват социолозите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР