През почивните дни в София се проведе кръг от Републиканския

...
През почивните дни в София се проведе кръг от Републиканския
Коментари Харесай

Успех за берковските велосипедист в първия кръг на републиканското по приложно колоездене /снимки/

През почивните дни в София се организира кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене. Участваха деца от Ямбол, Силистра, Етрополе, Градина и два тима от Берковица. 
В отборното класиране Берковица зае първите две места, следвана от Силистра, Градина, Етрополе и Ямбол. В състава на втория тим Алекс и Никол участваха за първи път, само че това не попречи на положителното отборно показване. 
В самостоятелното класиране при девойките първите четири места бяха заети надлежно от Сияна Калинова, Виктория Доцова, Валентина Бачева и Никол Бисерова. 
При момчетата решителен победител стана Любомир Андреев единствено с 16 наказателни точки. Малко не доближи на Антонио Николицов за третото място и той остана четвърти. Шесто място зае Михаил Младенов. 
Децата демонстрираха отлични познания при теоретичните задания свързани със Закона за придвижване по пътищата и умения при майсторското ръководство на велосипед. 
По покана на СБА и Председателят на Националното придвижване по Приложно колоездене господин Светослав Кръстев, посетител на кръга беше Йоанна Георгиева, участник в Европейския шампионат през 2023 година в гр. Бар Черна гора, където България зае шесто място от 19 участващи страни. Нейното присъединяване продължава в огромната възрастова група. 
Тя направи проява на пътеките за майсторско ръководство и пожела триумф на децата в останалите кръгове. В взаимозависимост от класирането им през годината  ще бъде избран и състава на националния тим за 2024 година. 
Участието се реализира със съдействието на Община Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР