През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронтДнес

...
През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронтДнес
Коментари Харесай

Последен топъл ден преди рязко застудяване през уикенда

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт

Днес ще има раздрана междинна и висока облачност, по-значителна над Северна България и основно там на обособени места в следобедните часове ще превали дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, към и след обяд до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в Югоизточна България до 36°- 37°, в София към 29°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност, след купеста и на обособени места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 17°.

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт. На места ще има валежи и гръмотевични стихии, покачва се вероятността за местни интензивни феномени. В неделя, със мощен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите бързо и доста ще се намаляват - тук-там в северозападната половина от страната ще са с противоположен дневен ход.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР