През почивните дни на територията, обслужвана от областна дирекция на

...
През почивните дни на територията, обслужвана от областна дирекция на
Коментари Харесай

Продължава спецакцията срещу незаконно държане и разпространение на дрога

През почивните дни на територията, обслужвана от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен, продължи профилираната полицейска интервенция против противозаконното държане и разпространяване на дрога. На 9 декември в Първо районно управление (на МВР) – Плевен е формирано досъдебно произвеждане за търговия с опиати. В 18:00 часа в регионалния град пред жилищен блок в ж.к. " Дружба " е спрян 38-годишен. Той е предал непринудено пет полиетиленови топчета с неправилна форма и подобен диаметър към 6 см., съдържащи зелена тревиста маса с общо тегло към 23 грама. По данни на мъжа веществото е марихуана. При последвали претършуване и изземване в дома му в град Пордим са открити четири пластмасови буркана с съдържимост – пет, два и три литра, всички със суха зелена тревиста маса - марихуана, с почти тегло към 500 грама. От парцела са конфискувани и една електронна везна и газ - предупредителен револвер. Наркотиците са предадени за лабораторна обработка. 38-годишният е арестуван за период до 24 часа. Уведомен е прокурор от Оперативна програма - Плевен за закононарушение член 354 „ а “, ал.1 от Наказателен кодекс. Образувано е досъдебно произвеждане.
В хода на спецакцията на 9 декември към 13.20 часа на улица в плевенския квартал „ Сторгозия " е осъществена полицейска инспекция на 33-годишен. Той непринудено е предал стъклен буркан с съдържимост от 310 грама, с алено прахообразно вещество. По данни на мъжа наличието е червен фосфор. При следваща инспекция в жилището му той непринудено е предал пластмасова бутилка с съдържимост от 500 мл., съдържаща транспарантна течност - солна киселина, четири боеприпаса с надпис " Rem " и железен цилиндър с пригодена пружина и ударник, като в единия край се намира цев. Уведомени са проверяващ служител на реда при Второ районно управление (на МВР) – Плевен и дежурен прокурор при районна прокуратура - Плевен за осъществени закононарушения по чл.354 „ а “, ал.1 и член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. 33-годишният е арестуван със заповед за период до 24 часа. От него е снето документално сведение. Образувано е досъдебно произвеждане по чл.354 „ а “, ал.1 и по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. Продължава работа проверяващ служител на реда.

На 9 декември към 15.20 часа в Левски на кръстовище сред улица „ Александър Стамболийски “ и улица „ Гоце Делчев “ при инспекция 16-годишен е предал кутия с четири полиетиленови свивки с размери 2см Х 1 см., със суха зелена тревиста маса. По данни на малолетният веществото е марихуана за персонална приложимост. Задържан е за период до 24 часа по ЗМВР. Предстои назначение на физико-химична експертиза. Уведомен е дежурен прокурор от районна прокуратура - Плевен за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.3, т.1 по отношение на чл.63, ал.1, т.4 от Наказателен кодекс. По случая е формирано бързо произвеждане и работата продължава.
Същия ден 29-годишен от село Глава е предал на служителите на реда 9 съцветия от рода на конопа. Проверката е осъществена в дома му към 10:50 часа. Дрогата е предадена с протокол за непринудено предаване, като по негови данни тревистата маса е марихуана. Предстои назначение на физико-химическа експертиза. 29-годишният е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.5 от Наказателен кодекс. Уведомен е дежурен прокурор от районна прокуратура - Плевен. Работа по случая продължава.
На 9 декември в 14.30 часа в жилище в к-с " Дружба ", населявано от 34-годишен, е осъществена полицейска инспекция. Намерени и конфискувани са черен политиленов плик с марихуана и електронна везна. По случая е формирано бързо произвеждане и е сезирана районна прокуратура – Плевен.
Шофиране след приложимост на опиати. На 9 декември в 23:38 часа в Плевен на улица „ Шейново “ полицейски чиновници от Първо районно управление (на МВР) са ревизирали лек автомобил " Порше ". Направеният тест на лидера – 25-годишен от Долни Дъбник, за опиати с техническо средство е отчел позитивен резултат за кокаин. Издаден е ваучър за здравно проучване. Нарушителят е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при районна прокуратура – Плевен. Образувано е бързо произвеждане по чл.343 „ б “, ал.3 от Наказателния кодекс.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР