През почивните дни - 11 и 12 февруари, вятърът ще

...
През почивните дни - 11 и 12 февруари, вятърът ще
Коментари Харесай

Времето през следващите дни: Очаква ли ни затопляне

През почивните дни - 11 и 12 февруари, вятърът ще е слаб със западна съставния елемент, като в доста региони краткотрайно ще стихва. В събота времето ще бъде най-вече слънчево, по-късно денем ще стартира нарастване на облачността, междинна и висока.

Минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, а оптималните - сред 1 и 6 градуса. Това се показва в седмичната прогноза за времето в България - от 11 до 16 февруари, готова от Анастасия Кирилова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В неделя, 12 февруари , облачността ще е забележителна, на обособени места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - без смяна.

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево време . Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. В понеделник, 13 февруари, сутринта ще е към момента студено с минимални температури в по-голямата част от страната към минус 5 градуса, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.

Във вторник, 14 февруари, и в сряда, 15 февруари , вятърът ще се усили, облачността ще се усили, на обособени места, основно в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините - слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса.

В четвъртък, 16 февруари , облачността още веднъж ще намалее до най-вече слънчево време, вятърът ще отслабне и ще стихне, а дневните температури ще се покачат с още 2-3 градуса.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР