През по-голямата част от миналата година Илон Мъск оглавяваше списъка

...
През по-голямата част от миналата година Илон Мъск оглавяваше списъка
Коментари Харесай

Илон Мъск влиза в рекордите на Гинес, но не както му се иска

През по-голямата част от предходната година Илон Мъск оглавяваше листата на най-богатите хора в света. Тъкмо в края ѝ, през декември 2022 година, той обаче загуби водачеството в класацията. Изпревари го френският бизнес магнат Бернар Арно.

През декември шефът на Tesla загуби позицията си на най-богатия човек в света от Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на френската компания за първокласни артикули LVMH, която има стилния бранд Louis Vuitton.

Състоянието на Илон Мъск в този момент е оценено на към 178 милиарда $, съгласно Forbes, до момента в който цената на Бернар Арно се прави оценка на 188 милиарда $.
 Илон Мъск, Tesla, Twitter и сривът на благосъстоянието на милиардера
Падението на Илон Мъск

Какъв антирекорд сложи милиардерът

Стойността на акциите на Tesla падна с към 65% през 2022 година, откакто той купи Twitter предходната година. Неговото усвояване на компанията за обществени медии за 44 милиарда $ провокира опасения измежду вложителите, че Мъск към този момент не обръща задоволително внимание на компанията за електрически коли. Фирмата достави единствено 1.3 милиона автомобила през годината, което не дава отговор на упованията на Wall Street.

Поглъщането на Twitter от Мъск, където той провокира дискусия посредством уволняване на огромен брой чиновници и смяна на политиките за модериране на наличие, за момента остава главната причина зад по-голямата част от спада на дяловете.
 Снимка 602139

Много вложители в Tesla считат, че той би трябвало да се концентрира върху компанията за електрически транспортни средства, защото тя е изправена пред спадащо търсене на фона на опасения от криза, възходяща конкуренция и индустриални провокации, свързани с Covid.

" Дългосрочните основи в Tesla са извънредно мощни. Краткосрочната пазарна полуда е непредсказуема ", написа Мъск в Twitter след като фондовите пазари затвориха за годината през декември 2022 година

Сега от BBC разбираме, че  Илон Мъск държи международен връх, или по скоро антирекорд за най-голяма загуба на персонално благосъстояние в историята , защото от ноември 2021 година до декември 2022 година той е изгубил към 165 милиарда $.
 Снимка 602140

От Световните върхове на Гинес правят това заключени на база на цифрите, предоставени Forbes, но се базират и на други източници, като предполагат, че загубите на Мъск евентуално са даже още по-големи.
 Владислав Терзийски, National Geographic, Илон Мъск и какво описа дрон фотографът за работата и заниманието си
Българският дрон фотограф, който впечатли и Илон Мъск, и National Geographic

Владислав Терзийски за провокациите на снимането с дрон и за работата си с National Geographic

Загубите на милиардера от ноември 2021 година надвишават предходния връх от 58.6 милиарда $, повлечен от японския софтуерен вложител Масайоши Сон през 2000 година От Yahoo обаче обясняват, че загубите на Мъск се пресмятат на база на неговите акции, които бързо биха могли да възвърнат цената си. А това значи, че благосъстоянието на Мъск ще се усили още веднъж.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР