През периода от април до юни 2017 г. екипът на

...
През периода от април до юни 2017 г. екипът на
Коментари Харесай

За три месеца Тръмп изхарчил за юристи почти 700 000 долара

През интервала от април до юни 2017 година екипът на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила е изразходвал близо 678 000 $ за юридически съвещания. Това заяви списание "Политико ", като се базира на финансови данни, предоставени от екипа на президента, съобщи ТАСС.

Разходите за адвокати, правени от доближените на Тръмп, значително нарастнали, откогато се проверява приписваната на Русия интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. През първото тримесечие на годината за юристи били изхарчени едвам 249 300 $. А от началото на президентската си акция Тръмп изразходвал за юридически услуги общо над 4,5 милиона $.

Държавният глава на Съединени американски щати е наел авторитетния юрист Тай Коб да пази ползите му по отношение на хипотетични контакти с съветски публични лица. Работещ във вашингтонската адвокатска фирма "Хоган Ловълс ", Коб ще подкрепя в тази активност персоналния правист на президента Марк Касовиц, който не се оправя с предоставените му отговорности, написа вестник "Ню Йорк таймс ".

Според американския всекидневник Белият дом е посрещнал с голямо облекчение известието за включването на Коб - някогашен прокурор, нареждан измежду ветераните на американската правосъдна система, показва ТАСС. Президентската администрация разчита този експерт да убеди Тръмп, че би трябвало да осведоми авансово помощниците си за вземаните решения и да не ги слага в неудобно състояние, когато се постанова да изясняват на публицисти претекстовете за неговите стъпки.

Според "Ню Йорк таймс " Касовиц бил упрекван, основно тъй като продължава да живее и работи в Ню Йорк, надалеч от Вашингтон, и надлежно не може да отдели за Тръмп задоволително време. Освен това Касовиц много си развалил реномето, отправяйки нецензурни закани към човек, който му предложил да не брани повече ползите на президента във връзка хипотетичните му контакти с съветски представители. Подробности показала в четвъртък нестопанската организация "ПроПублика ", която прави журналистически следствия.

Асошиейтед прес заяви по-рано, че Доналд Тръмп към този момент се замисля съществено за идващите президентски избори през 2020 година - в края на юни е провел празненство за събиране на средства за бъдещата си изборна акция и е съумял да събере за задачата близо 10 милиона $, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР