През периода 24-30 октомври служители на ГДБОП са преустановили дейността

...
През периода 24-30 октомври служители на ГДБОП са преустановили дейността
Коментари Харесай

ГДБОП удари катинара на 11 незаконни сайта

През интервала 24-30 октомври чиновници на ГДБОП са прекратили активността до 11 противозаконни уеб страницата, предоставяли настоящи музикални творби без уредени авторски и сродни права, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Сигналът е подаден от International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) посредством Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Съобщението се отнася за сървъри на интернационална компания в адресното пространство на България, на които са позиционирани 11 уеб страницата, нарушаващи правата върху музикални творби като обекти на интелектуална благосъстоятелност.

Към сигнала са приложени лист на уеб сайтове и обекти, чиито права са нарушени, като https://seedpeer.me/, http://www.sumotorrent.sx/, http://nydus.org/, https://ddl-music.to/ и други

В хода на инспекцията, осъществена от ГДБОП, е открито, че интернет страниците дават достъп на своите консуматори до музикални творби без нужното по закон единодушие на правоносителите.

Сайтовете са били позиционирани на сървъри на интернационална компания в България, като част от тях били прикрити посредством потребление на прокси сървъри (анонимизиращи услуги) на компания от Съединени американски щати.

След осъществени компютърно-разузнавателни действия и издадени разпоредби, достъпът до интернет страниците е прекратен, незаконната активност е прекъсната и са предотвратени големи вреди за създателите и правоносителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР