През първия мандат на френския президент Еманюел Макрон броят на

...
През първия мандат на френския президент Еманюел Макрон броят на
Коментари Харесай

Безработицата във Франция намаля при петгодишното управление на Макрон

През първия мандат на френския президент Еманюел Макрон броят на заетите хора се е нараснал с 1,2 милиона сред средата на 2017 година и края на 2021 г . По отношение на заетостта петгодишният мандат на Еманюел Макрон приключва с грандиозни резултати. Докато рецесията, обвързвана с епидемията Covid-19, породи опасения от най-лошото, доскоро по-малко от две години интензивността във Франция се възвърне с невиждана мощ , намалявайки равнището на безработица до 7,4% - т.е. четири десети от точката от задачата, която президентът е определил края на мандата си (7%), отбелязва le monde.

Френската обсерватория на икономическите условия (OFCE) проучва " това положително показване на пазара на труда ". Решаваща роля изигра политиката на Макрон, " каквото и да е належащо ", която докара до голяма поддръжка от компании и чиновници . Делът на лицата на възраст от 15 до 64 години, които имат работа, доближава 67,8%.При младежите този индикатор се покачва до 33,8%, което не е следено през последните тридесет години. В този подтекст не е изненадващо, че равнището на безработицата пада: то е с 2,1 пункта по-ниско спрямо средата на 2017 година, когато Макрон влезе в Елисейския замък, и се връща на равнището си преди " Голямата криза " от 2008 година ".

Мерките, подхванати от март 2020 година за справяне със здравната рецесия, дадоха опция на френската стопанска система да преодолее този неприятен миг и да се рестартира с цялостна скорост . Един детайл оказа мощно влияние: бонусите, изплащани на шефовете, които наемат чиновници на база работа-учене.
 На фона на вяла акция във Франция Макрон е любимец
На фона на вяла акция във Франция Макрон е любимец

Предизборната конкуренция е засенчена от войната в Украйна

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР