През първите 12 години на концесията си компанията“Фрапорт България“ е

...
През първите 12 години на концесията си компанията“Фрапорт България“ е
Коментари Харесай

В морските летища са инвестирани 390 млн. лева

През първите 12 години на концесията си компанията“Фрапорт България“ е вложила 390 млн. лв. в морските летища, с цел да дават отговор на най-високите европейски стандарти за сигурност съгласно ЕАSA, оповестиха от пресцентъра. През 2019 година продължава разширението и рехабилитация на перона за въздухоплавателни средства, проектира се нова постройка за работа „Пожарна безопасност“, както и ремонт на четири пътеки за рулиране. На летище Бургас не престават плановете за ремонт на перона, разширение на пътническия терминал и увеличение на паркинг зоната.

Черноморските летища са обслужили над 38 000 полета през рекордната 2018 година, като са посрещнали 5.5 млн.пътници, напомнят от фирмата-концесионер.

Ръстът маркиран от двата аеропорта на „ Фрапорт България “ е 13%, а за последните 3 години трафикът се е нараснал с 50% до 60%.
„ Фрапорт България “ реализира растеж в Южното Черноморие отвън сезона. През октомври, да вземем за пример, летище Бургас бележи растеж на пасажерите от 102%, през ноември 17% и през декември 14%, спрямо 2017 година

Новите направления на юг предходната година бяха 14, а новите самолетни компании 10. Допълнителни направления се чакат и през 2019 година Нискотарифната британска самолетна компания Jet2.com разгласи, че през май 2019 година ще свърже Бургас с девет летища в Обединеното Кралство: Белфаст Интернешънъл, Бирмингам, Източен Мидландс, Единбург, Глазгоу, Лийдс Брадфорд, Лондон Станстед, Манчестър и Нюкасъл.

Новите направления за Варна през предходната година бяха 6, а новите самолетни компании 10. Развитието ще продължи и тази година, откакто през декември Wizz Air разгласи, че базира втори аероплан в морската столица. В резултат нискотарифната самолетна компания ще обнови честотата на някои от осемте си сегашни дестинации, а от юли ще добави и 6 нови- Париж, Ливърпул, Копенхаген, Хамбург, Кьолн и Берлин.

Друга добра вест за 2019 година идва от полския народен транспортьор LOT, който от 9 юни стартира да предлага постоянни полети сред Варна и Варшава. Услугата ще се прави един път седмично- в неделя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР