През първата нощ на метеорологичната пролет Юпитер и Венера ще

...
През първата нощ на метеорологичната пролет Юпитер и Венера ще
Коментари Харесай

Венера и Юпитер ще създадат спектакъл в небето

През първата нощ на метеорологичната пролет Юпитер и Венера ще наподобяват по този начин, като че ли съвсем се допират една до друга на небето.

 

Юпитер и Венера ще наподобяват извънредно близки, макар че са на 600 млн. км. една от друга.

Феноменът, предстоящ вечерта в сряда е прочут като конюнкция - когато една планета наподобява покрай луна, звезда или друга планета.

Отблясъците от Юпитер, най-голямата планета, и Венера, най-ярката планета, ще основат впечатляващо зарево, заяви НАСА.

Зрителите ще могат да видят и четири от най-ярките луни на Юпитер на следващия ден вечер, съобщи Би Би Си.

 



 

През последните няколко седмици планетите се доближават една към друга, само че в реалност към момента са на разстояние 600 млн. км. една от друга.

Конюнкциите стават постоянно в нашата Слънчева система, тъй като " планетите обикалят към Слънцето в почти една и съща низина - равнината на еклиптиката - и по този метод трасират сходни пътища през нашето небе ", споделиха от НАСА.

Така че, макар че тези две планети се сближават постоянно, без да имат " надълбоко астрономическо значение ", съгласно НАСА, " те са приятни за гледане ".

Хората от целия свят могат да открият планетите в западното небе нормално след залез слънце според от това, само че проверете на място за съответни часове.

При ясно небе хората ще могат да видят съединението с невъоръжено око, само че бинокълът или телескопът ще подобрят гледката.

Тъй като планетите ще са ниско на хоризонта, намирането на място на рид, без високи здания, ще обезпечи отлична панорама.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР