През отиващата си 2023 г. сватбените ритуали в София са

...
През отиващата си 2023 г. сватбените ритуали в София са
Коментари Харесай

4378 бракa са сключени в София през 2023 г.

През отиващата си 2023 година сватбените ритуали в София са 4378. За съпоставяне през предходната 2022 година във честност са се врекли 4411 двойки, предава Българска телеграфна агенция.

Най-много са бракосъчетанията през септември - 664 сватби, а минимум през януари – 248.

Двойките избират за своите ритуали най-често почивните дни, както и така наречен Седмица на брака – 7-14 февруари. През 2023 година в този интервал сватбите в София са 19, което е доста по-малко от 2022 година, когато са били 54. През тази година към Рождество Христово, в дните сред 18-ти и 24-ти декември, сватбите са 19. На 28 и 29 декември са подписани 15 фамилни съюза.

Обредните зали в София са шест - " Красно село ", " Оборище ", " Средец ", " Студентска ", " Триадица ", " Сердика ".

Понякога бъдещите фамилии избират така наречен изнесен обред отвън обредната зала, оповестяват от Столичния дом за радостни обреди. Изнесените ритуали през 2023 година са 62. Те най-често се организират в заведения за хранене и заведения. При тази услуга обаче първо двойките би трябвало да имат подписан цивилен брак в обредна зала. От обредния дом обезпечават обредно лице, което да повтори ритуала в определеното място.

От столичния ритуален дом напомнят, че за втора поредна година бъдещите фамилии могат да употребяват електронна резервационна система https://svatbi.sofia.bg за по-лесен и бърз избор на зала, опазване на час и възнаграждение на услугата. Документите, нужни за осъществяване на ритуала се носят персонално, прецизират от Столичния дом за радостни обреди.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР