През октомври сметките за енергия на британските домакинства ще се

...
През октомври сметките за енергия на британските домакинства ще се
Коментари Харесай

80% ръст на цената на енергията във Великобритания от октомври

През октомври сметките за сила на английските семейства ще се покачат с 80% годишно, което ще задълбочи рецесията с разноските за живот. Регулаторният орган в Обединеното Кралство твърди, че междинната годишна сметка на семейството евентуално ще бъде над 3500 паунда, което надвишава 4000 евро. Експертите предизвестяват за тежка зима, в случай че държавното управление не се намеси.

 
Има едно семейство на горния етаж, което има електромер, чиито сметки се удържат автоматизирано. Те постоянно задлъжняват и след това не си заплащат наема, тъй като първо оправят сметките, другояче газта и токът им се стопират. Но по-късно не заплащат наема, тъй като разполагат единствено с лимитирана сума пари. Тогава те имат проблеми със община Ламбет, техния хазяин. Притеснявам се за тях.
Диан Скидмор, представител " Fuel Poverty Action "

Някои наблюдаващи предизвестяват, че таванът на цените може да се увеличи през новата година до над 7000 евро годишно, поради проточилата се война в Украйна, която докара милиони хора до енергийна беднотия.

 
Спадът на виталния стандарт е от мащаби, които не сме виждали от доста десетилетия. Кризата изисква огромна интервенция на държавното управление. Иначе сложната година ще се трансформира в същинска злополука за доста фамилии с ниски приходи.
Ребека Макдоналд, основен икономист във фондация " Джоузеф Раунтри "

Ситуацията с газа и инфлацията изисква съществени държавни ограничения. Но министър-председателя Борис Джонсън, реши да остави този политически сензитивен въпрос на своя правоприемник, чието име ще бъде оповестено на 5 септември.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР