През октомври имахме търговски данни, които за първи път от

...
През октомври имахме търговски данни, които за първи път от
Коментари Харесай

ЕЦБ: Световната търговия се възстановява и напредва към нормализи...

" През октомври имахме търговски данни, които за първи път от доста месеци се покачиха ", разяснява Лагард на Световния стопански конгрес в Давос, наблягайки на събитието, че " моделът на търговията също се трансформира ".

 

Шефът на централната банка означи, че международните стопански системи са минали във фаза на нормализиране през 2023 година, само че в този момент се движат към интервал на това, което тя назова " аномалия ".

 

Лагард добави, че през 2023 година можеше да се следи позитивен прогрес в намаляването на инфлацията в целия свят, като се виждаше намаляващи темпове както на базисната, по този начин и на главната инфлация.

Шефът на ЕЦБ увери, че най-хубавият проект за подготовка за вероятно завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом през 2025 година е стабилизирането на единния пазар на Европа.

 

" Най-добрата отбрана, в случай че желаеме да я преглеждаме по този начин, е офанзивата ", безапелационна бе Лагард по време на панел в Давос, съобщи Блумбърг. " За да атакуваш вярно, би трябвало да си мощен вкъщи. Така че да си мощен значи да имаш мощен, бездънен пазар, да имаш същински обединен пазар ".

 

По-рано Лагард акцентира, че евентуалната победа на Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати през ноември може да заплаши международната търговия, поддръжката за Украйна и битката против изменението на климата.

 

" Всички сме загрижени за това, тъй като Съединените щати са най-голямата стопанска система, най-голямата страна в света в областта на защитата и са " маяк " на демокрацията, с всичките им преимущества и дефекти. Трябва да сме извънредно деликатни ", сподели тя пред Блумбърг по-рано тази седмица.

 

Нейните апели за по-силен обединен пазар са постоянно гледище. На панел в Давос в четвъртък тя прикани за по-мощен европейски контролен орган за скъпи бумаги като една от ограниченията за стимулиране на интеграцията на финансовите пазари. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР