През октомври 2022 г. общият показател на бизнес климата намалява

...
През октомври 2022 г. общият показател на бизнес климата намалява
Коментари Харесай

През месец октомври общият показател на бизнес климата намалява с 1,7 пункта

През октомври 2022 година общият индикатор на бизнес климата понижава с 1,7 пункта по отношение на септември, което се дължи на неподходящия бизнес климат в индустрията, търговията на дребно и бранша на услугите.

Фиг. 1. Бизнес климат - общо

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ се намалява с 1,3 пункта вследствие на умерените оценки и упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията. Анкетата регистрира понижение в притока на поръчки през последните три месеца, като и прогнозите за износа и индустриалната интензивност през идващите три месецаса резервирани. През октомври спрямо юли междинното натоварване на мощностите понижава с 1,2 пункта и доближава 74,3%.

Най-сериозните усложнения за развиването на бизнеса не престават да са свързани с несигурната икономическа среда и дефицита на работна мощ, посочени надлежно от 62,2 и 31,4% от предприятията.

Строителство

През октомври съставният индикатор „ бизнес климат в строителството “ се усилва с 1,4 пункта, което се дължи на удобните оценки и упования на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР