През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция

...
През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция
Коментари Харесай

В София и Враца е като след война! Ето какво се случва СНИМКИ

През нощта във връзка със мощния вятър екипи на дирекция на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са реагирали на сигнали за паднали клони на дървета в София.

До 6.00 часа тази заран екипите са реагирали на 53 сигнали за паднали клони на дървета, отстранили са паднали клони на пътните платна, затрудняващи придвижването. Отзовали са се и на сигнали за проблеми със строителни огради.

Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. В момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления.Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „ Дружба “ 2. Към момента екипи на експлотационното сдружение работят за възобновяване на електроснабдяването.








Подобна е ситуацията и във Враца. Силният вятър, който от нощес брули Враца, към този момент основава проблеми в регионалния център, написа BulNews.

Стълб на уличното осветяване е паднал директно на Крайречен бул. и е затворил двете платна в посока „ Червения площад “. По тази причина минаването по него е невероятно и водачите влизат в насрещното, където никой не ги чака. Въпрос на минути е там да стане пътен случай. За последните месеци това е третия дирек, който пада от мощния вятър и изцяло основателно поражда въпросът по какъв начин въобще са закрепени те в земята.

Стихията повали и голямо дърво на ул. „ Дико Илиев “ и изцяло блокира прекосяването по нея. Секунда преди този момент предходна кола и това избавило индивида в нея. При рухването дървото е скъсало и жиците сред прилежащите стълбове.

На този стадий не се виждат профилирани служби, които да отстранят падналите дирек и дърво, и затова водачите е добре да заобикалят минаването от пл. „ Руски “ към Крайречен бул. и по ул. „ Дико Илиев “ в региона на Стария пазар.












За през днешния ден прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология е за жълт код за мощен вятър за София с пориви до 22-24 м/сек. Напомня се на жителите да бъдат деликатни при напредването си. Строителните компании би трябвало да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а притежателите на публични обекти да ревизират за незакрепени предмети на тераси и прозорци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР