През нощта в по-голямата част от страната ще е с

...
През нощта в по-голямата част от страната ще е с
Коментари Харесай

Току-що синоптиците обявиха много лоши новини за времето утре! Дъжд, сняг и много силен вятър в цели 21 области! Най-лошо ще е в

През нощта в по-голямата част от страната ще е с превалявания от дъжд, в Северна България и високите полета на Западна България - от сняг.

Утре съвсем в цялата страна ще вали сняг, единствено тук-там в Горнотракийската равнина към момента дъжд, само че по-късно и там ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна завивка. В съвсем цялата страна е разгласен жълт код за снеговалежи и мощен вятър, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.



Привечер от запад преваляванията ще стартират да отслабнат и да стопират. Ще духа сдържан, в Източна България до мощен вятър от север-североизток, който денем последователно ще се ориентира от северозапад и с него ще продължи да нахлува леден въздух. На места в Дунавската низина, Предбалкана и Родопите, където преваляванията ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 2 градуса, а оптималните - от 0 до 5 градуса.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, по северното крайбрежие подправен със сняг. Ще духа мощен вятър от север-североизток, който денем ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 3-6 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса; вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно със мощни снеговалежи. Ще духа сдържан, по билото на Стара планина краткотрайно до мощен вятър от север-североизток, само че след обяд ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 0 градуса, на 2000 метра към минус 6 градуса.

В началото на идната седмица вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне, а след това ще стане южен. Облачността ще се задържи най-вече забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще се намалят, а дневните ще се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР