През нощта срещу неделя ще бъде предимно ясно, със слаб

...
През нощта срещу неделя ще бъде предимно ясно, със слаб
Коментари Харесай

Слънчево и горещо в неделя, вечерта - бури с градушки

През нощта против неделя ще бъде най-вече ясно, със слаб югоизточен вятър. През деня в неделя над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще има краткотрайни превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевични стихии. Има условия и за градушки. Това демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°.

През нощта против понеделник краткотрайни валежи ще има тук-там и в източните региони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще нахлува студен въздух.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месец септември (949 hPa) и ще се намали още.

Над планините в утринните часове в неделя ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа най-вече мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. След обяд и по здрач по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по здрач ще се усилва.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР