През нощта ще превали на отделни места, главно в планинските

...
През нощта ще превали на отделни места, главно в планинските
Коментари Харесай

Времето в сряда: дъжд, слънце и по-високи температури

През нощта ще превали на обособени места, основно в планинските региони. В утринните часове над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии.
Остава нараснала вероятността за местни интензивни феномени и градушки, само че на по-малко места, спрямо предходните дни. В източните региони ще е съвсем без превалявания, с повече слънчеви часове и по-топло. Максималните температури ще са най-вече сред 21 и 26 градуса.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 23-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса, на север от нос Калиакра - 17 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 16 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.
В четвъртък преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще прегърми и превали, по-интензивно в Рило-Родопската област. Над източните региони през целия ден ще се задържи най-вече слънчево. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.
В петък вятърът ще се обърне от северозапад, ще остане слаб. Валежите в западната половина от страната ще намалеят, само че ще се усили вероятността за валежи, съпроводени с гръмотевици на изток, основно в североизточните райони; на обособени места в планините в следобедните часове също ще превали временен дъжд. Значителни превалявания не се чакат. Ще се затопля и оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 25 и 30 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР