През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър

...
През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър
Коментари Харесай

Слънце и по-високи градуси: През следващите дни ще се радваме на златна есен

През нощта ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5° и 10°, в София - към 8°.

Утре (12 октомври) ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще бъде слаб с променлива посока. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 23°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър с южна съставния елемент. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е към 21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините времето ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 12°.

През идващите дни , до края на седмицата, времето у нас ще бъде най-вече слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има в петък (13 октомври) следобед, само че вероятността за превалявания е дребна. Това се показва в седмичната прогноза за времето у нас от 12 до 17 октомври, готова от дежурния синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Кирилова.

Тя разяснява, че в идващите дни вятърът ще е слаб и с променлива посока. Температурите ще се покачват и през почивните дни минималните - ще са сред 8 и 13 градуса, а оптималните температури ще са сред 23 и 28 градуса.

В понеделник (16 октомври) с насочване напразно от северозапад, ще прониква леден въздух. Облачността ще се усили и по-късно денем ще стартират превалявания. В Северозападна България температурите ще се намалят доста, а в източните региони ще са към момента много високи, до 27-28 градуса.

Във вторник (17 октомври) превалявания ще има на доста места в цялата страна. Температурите на всички места ще се намалят, а оптималните ще са сред 15 и 20 градуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР