През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От

...
През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От
Коментари Харесай

Жълт код! Нахлува студен въздух, идат дъждове и ветрове, ще има и нова снежна покривка!

През нощта през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, и с него ще нахлува леден въздух. За половината страна е разгласен "жълт " код поради предстоящ мощен вятър. Със захлаждането дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна завивка. В източните региони през нощта вятърът ще е към момента от юг и там утринните температури ще са най-високи. Сутринта преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в източните региони. 
През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са сред 2° и 7°, ще продължат да се намаляват. Атмосферното налягане ще се покачва и в края на деня към този момент ще е към междинното за месец декември.
След нощните превалявания, още сутринта облачността над планините ще се раздра до най-вече слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Студено, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 0°, на 2000 метра - към минус 7°.
Над Черноморието тук-там в утринните часове ще превалява дъжд. Около обяд преваляванията ще спрат, а по-късно и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен западен вятър, който по здрач ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са сред 4° и 8°.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР