През нощта пожарът е локализиран, но днес продължаваме, - всички

...
През нощта пожарът е локализиран, но днес продължаваме, - всички
Коментари Харесай

Пожарът в Хасковско е следствие на човешка грешка

" През нощта пожарът е локализиран, само че през днешния ден продължаваме, - всички екипи ще са на място, чакаме и помощ от войската ", заяви шефът на РСПБЗН - Хасково Комисар Николай Вълчев тази заран, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

„ Абсолютно безконтролно държание на хората - локален човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, възпламенява ги и ги оставя да горят, - това се случи няколко пъти през вчерашния ден. Така и в Сакар планина - стана пожар през вчерашния ден, при идването на сътрудници да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара - чистили са пасища. Значи, не знам тия хора с пасищата по какъв начин не схванаха, че висока температура и мощен вятър е извънредно рискова композиция ", заяви Вълчев.Колко санкции да получи възрастния човек, който е запалил пожара - тук нещата не опират до санкции, а до работа с популацията и отговорност към всички, счита Вълчев.

„ Гасенето на пожара е извънредно скъпо - два дни работят по 100 индивида, по двадесет единици техника, в случай че имаше и хеликоптер, най-вероятно разходът за потушаването на пожара е в размер на стотици хиляди левове, в случай че сметнем разноските за гориво на техниката единствено, само че и храна за екипите, обезценка, и други ", добави Вълчев.

Пожарникарите, военнослужещите и горски чиновници през днешния ден ще правят надзор по периметъра на тлеещия пожар главно в частта с. Любеново - Родопи.

„ Тук през днешния ден ще съсредоточим екипите да държат под надзор това, което през нощта сме загасили ", добави Вълчев.

„ Очаква се през днешния ден до края на деня пожарът да бъде изцяло потушен; тук вземат участие всевъзможни институции ", приключи шефът на РСПБЗН - Хасково./

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР