През нощта облачността над страната бе значителна и на много

...
През нощта облачността над страната бе значителна и на много
Коментари Харесай

Синоптикът Мартин Славчев обяви прогноза, от която всеки ще помръкне

През нощта облачността над страната бе забележителна и на доста места преваля. Днес след обяд над Западна и Централна България валежите ще са съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Това заяви Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представена от Фокус.

В източните региони ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5° и 10°, а оптималните ще са сред 18° и 23°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха – сред 11° и 14°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще има забележителна облачност и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен вятър от източната четвърт. Максимална температура на 1200 метра – към 14°, на 2000 метра – към 8°.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.

В сряда и четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще бъде с валежи, съпроводени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени - в западната половина от страната.

В сряда вятърът краткотрайно ще бъде северозападен, към вечерта още веднъж ще се ориентира от североизток, в четвъртък – от север-североизток, ще се усилва и с него ще нахлува относително студен въздух. Дневните температури ще се намаляват, като в четвъртък и петък към този момент ще са близки до нормалните. Максималните ще са най-вече сред 15° и 20°. В петък валежите ще са основно в Източна България и планините, само че до вечерта облачността на всички места ще намалее.

К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР