През нощта на отделни места главно в Западна България ще

...
През нощта на отделни места главно в Западна България ще
Коментари Харесай

Очакват ни валежи

През нощта на обособени места основно в Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Над останалата част от страната облачността ще е раздрана до най-вече ясно. Минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса.

Утре облачността ще е променлива, най-вече купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в часовете към и след обяд, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската низина и в западната част от Горнотракийската равнина - сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Не са изключени и гръмотевични стихии. Вятърът ще е слаб, преди обяд от юг, след пладне - от запад. Максималните температури ще са сред 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и основно в часовете към и след обяд ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

В петък, 1 май, повече слънце ще има сутринта, към и след обяд ще има по-значителни нараствания на облачността, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югозапад. Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, а оптималните - сред 20 и 25 градуса.

В събота, 2 май, вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на доста места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР