През нощта и в утрешния ден ще се задържи много

...
През нощта и в утрешния ден ще се задържи много
Коментари Харесай

Времето остава ветровито, облачността ще е променлива

През нощта и в утрешния ден ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините с изключително мощен и стремителен южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива, по-значителна над планините и тук-там основно по южните им страни ще превали. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Георги Цеков .

Вечерта над западните елементи ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни региони – натоварен. Температурите остават високи, минималните ще са сред 9° и 14°, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите със мощен фьон и малко по-високи. В София минимална 10°, оптималната – към 18°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще бъде прохладно със мощен до плевел вятър от юг-югозапад.  Максималните температури ще са сред 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9° - 10°.  Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и основно по южните  елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.

ВРЕМЕТО НА 20.01.2023, 21.01.2023 и 22.01.2023               

В петък преваляванията ще обзет страната, на повече места и повече по количество ще бъдат в Западна и Южна България; в обособени региони в Рило-Родопската област ще надвишават 30 mm. Възможни са и гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух. С понижението на температурите, по здрач в Западния Предбалкан и високите котловинни полета, дъждът ще минава в сняг, само че бързо ще спре. В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър и там оптималните температури ще останат над 15°, а преваляванията ще са най-вече слаби и на обособени места; през нощта против събота, с превръщане напразно от запад-северозапад, и там температурите ще се намалят. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността още сутринта в събота от югозапад тя още веднъж бързо ще се усили и през почивните дни ще бъде най-вече облачно. В Източна България ще бъде с превалявания от дъжд, а в Западна - и от дъжд, и от сняг, най-вече слаби. В неделя вятърът ще отслабне и краткотрайно ще стихне. Минималните температури ще са в необятни граници - от минус 2° в обособени региони в Западна България до към 10° на изток.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР